Aydın’ın Efeler ilçesinde altyapıya önem veren kulüplerden Yıldızspor, antrenörlerinin kişisel gelişimlerine yönelik Özel Gelişim Kariyer Kulübü ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Yıldızspor altyapı antrenörleri 9 ile 25 Haziran günleri arasında düzenlenen 24 seanslık “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri” seminerine katıldı. Eğitimi başarı ile tamamlayan antrenörler için Kızılcaköy Mahallesi’ndeki Keyif Bahçesi’nde sertifika töreni düzenlendi. Törene Yıldızspor Başkanı Kaya Özcan, Sportif Direktör Göksel Özdemir, Kulüp Müdürü Mutlu Gelmez, Özel Gelişim Kariyer Kulübü Kurucu Müdürü Mustafa Yavuz, Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri uzmanı Ömer Selvi ve altyapı antrenörleri katıldı.

“SADECE FUTBOL EĞİTİMİ ALMAK YETMİYOR”

Yıldızspor Kulübü Sportif Direktörü Göksel Özdemir, “Biz bir gelişim kulübüyüz. Sporcu, doğru insan ve iyi vatandaş yetiştirmek üzere yola çıkmış bir kulübüz. Dolayısıyla gelişim kulübü olmamızdan ötürü antrenörlerimizin gelişimi bizim için çok önemli ve böyle düşünen bir kulüp olarak karşımıza da Aydın’da önemli kurumlardan bir tanesi olan Özel Gelişim Kariyer Kulübü çıktı. Sevgili hocalarımızla yolumuz kesişti ve antrenörlerimize ne verebiliriz, çocuklarımızın eğitimine daha iyi duruma getirmek için antrenörlerimize nasıl bir katkı sağlayabiliriz düşüncesinden yola çıkarak bir süreç başlattık. Dolayısıyla da çok önceden başlatmış olduğumuz çalışmaların ürünü olan katılım belgelerini antrenörlerimize verdik. Kulübümüzle Özel Gelişim Kariyer Kulübü arasında protokol imzaladık. Bizim öncelikle altyapıya önem veren bir kulüp olmamız, bölgesel bazda Türkiye çapında tanınmış bir kulüp olmamız, bizim kendimizi geliştirmemiz için aslında bir referans oluyor bizlere. Bizim için öncelikle antrenörlerimizin gelişimi çok önemli. Geçen gün bir televizyon programında yöresel ürünlerle evrensel yemekler yapmak gibi bir kelime kullandılar. Biz de yöresel çocuklarımızla evrensel futbol oynatmak için onlara veya onlara iyi bir kariyer sağlayabilmek için sadece futbolcu olmaları değil, geleceklerini yapılandırabilmemiz için yöresel çocuklarımızı geliştirebilmemiz için daha evrensel düşüncelere sahip olmamız gerekiyor. Sadece futbol eğitimi almak yetmiyor. Hızlı okuma teknikleri, onun dışındaki hocalarımızın bizlere verecekleri diğer eğitimler ufkumuzu daha da geliştirecek. Bu amaçla antrenörlerimize bu konudaki istek ve arzularından dolayı teşekkür ediyorum. Bu konuda bizleri inanılmaz destekleyen Başkanımız Kaya Özcan’a ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

“KENDİNİ GELİŞTİREBİLMESİNİN NEDENİ OKUMADIR”

Dünya’da değişmeyen tek şeyin değişim ve gelişim olduğunun altını çizen Hızlı Okuma Teknikleri uzmanı Ömer Selvi, “İnsanoğlunun kendini geliştirebilmesinin en önemli nedeni okumasıdır. Biz de üç haftalık bir kurs yaptık. Kursun sonunda hak ederek belgeleri aldılar. Böyle bir organizasyon tertip ettiği için Başkanımız Kaya Özcan’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“AYDIN’DA BİR YEREL KULÜP İLKİ YAPTI”

Burada olmaktan mutlu olduğunu belirten Özel Gelişim Kariyer Kulübü Kurucu Müdürü Mustafa Yavuz, bir yerel kulübün ilk kez antrenörlerine “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri” eğitimi aldırdığını belirterek, “Çocuklara ulaşmada en iyi yollardan birisi antrenörler olduğunu düşündüğümüz için sizlerle başladık. Çok güzel bir çalışma içerisindeyiz. Bunun devamı gelecek ben buna inanıyorum. Güzel işler yapacağız. Bir eğitimci olarak şunu düşünüyorum. Aynı zamanda satranç antrenörüyüm ben. Bir sporcuyu sadece sportif başarı değil, sosyal başarılarının yanında akademik başarısının da önemli olduğunu düşündüğüm için çocuklarımızı bu yönde de geliştirmemiz gerekiyor. İleri ki hayatlarında daha iyi mücadele etsinler daha iyi hayat geçirsinler diye. Bu anlamda bu yaptığımız işi de çok önemsiyoruz. Böyle bir kulüp böyle bir ortam böyle bir varlığın Aydın’da olduğu için çok büyük bir değer olduğunun farkındayım. Değerli başkanımız Kaya Özcan beye antrenörümüz Göksel Özdemir’e teşekkür ediyorum. Santranç kurslarımız başlayacak. Sportif İngilizce ile Aydın’da bir ilki yapıyoruz. Sportif sizlerin gelişimi çocuklarımızın gelişimine katkı sunacak.” şeklinde konuştu.

“HER GENÇ BİZİM İÇİN ÖZELDİR”

Yıldızspor Kulüp Başkanı Kaya Özcan, “Öncelikle böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı inanılmaz bir derecede mutluyum. Biz, bir altyapı kulübüyüz. Futbolcularımızın eğitimleri kadar antrenörlerimizin de eğitimleri çok önemli. Bu anlamda sizlerin gelişiminde yardımcı olan çok değerli Mustafa hocam, değerli eşine ve Ömer hocama çok teşekkür ediyorum. Sizlerin de bu kurstan mutlu olduğunuzu biliyorum. Sizlere de bu kursa özen gösterip katıldığınız için ve kendinizi geliştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Gençlerimiz, bizim gençlerimizdir. Spor kulübüne gelen her çocuk, her genç bizim için özeldir. Bu özel çocukları da her yönüyle geliştirmek bizlere düşüyor. Gençlerimiz her yönüyle kendilerini geliştirmek mecburiyetindedir. Bu işbirliği protokolünün temel amacı budur. Kulüp olarak sadece sporcularımızın spor yönü değil, akademik, sosyal ve kültürel yönünü de düşünüyoruz. Aynı zamanda antrenör velilerimizin eğitimini de önemsiyoruz. Başarı bir ekip işidir. Göksel hoca ile görüşmemizde çocuklarımıza satranç oynatalım dedik. Masalarımızda bunun içinde uygun. Bu şekilde konuşurken Göksel hocam, Mustafa ve Ömer hocamı karşımıza çıkardı. Bu anlamda da Göksel hocama da teşekkür ediyorum.” dedi.