Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın 2014 yılında göreve seçilmesinin ikinci yılında hayata geçirdiği Akköy Mahallesi Kocabahçe mevkisinde kurulan Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığı şenliğe ev sahipliği yapacak. Geçen yıl belediye tarafından serada düzenlenen sezonun lavanta hasadı ve yağ sıkımı etkinliğe katılımın yoğun olması sebebiyle bu yıl lavanta hasadı şenliklerle renklenecek.
54 bin 400 metrekare alan içine kurulan Didim Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığı’nda ilçenin ihtiyacı olan mevsimlik çiçek, tıbbi aromatik bitkiler ve fidanlar yetiştirilmesinin yanı sıra 2017 yılında kurulan tesisle aromatik bitkilerin yağ sıkımları yapılan bir tesis konumuna dönüştürüldü. Özellikle mor görüntüsüyle ve yağıyla herkesin beğenisi toplayan Lavanta bitkisi için bu yıl 6-7 ve 8 Temmuz tarihlerinde festival düzenlenecek.

“GİRİŞİMCİLERE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ


Festivalin yapılması nedeni ve içeriğiyle ilgili bilgiler veren Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Belediye olarak girişimini yaptığımız bu sera ilerleyen zamanlarda tüm belediyelere örnek olan bir tesis oldu. Burada ürettiğimiz ürünlerle ilçemize ve bölgemize değer kattık. Ayrıca özel girişimciler ve yöre insanımıza örnek olması ve girişimcilik ruhunu geliştirilmesi noktasında seramızın örnek olması bizleri mutlu eder.” dedi.
Seranın tanıtımıyla turizm ve tarımı bir araya getiren agro turizminin de öncülüğünü yapmak istediklerini kaydeden Başkan Atabay bu tür etkinliklerle ilçenin tanıtımını ve gelişimine katkı sunmayı amaç edindiklerini ifade etti.

“FESTİVAL İÇERİĞİ BELLİ OLDU”


Başkan Atabay 3 günlük festivale katılmak isteyenleri belirtilen saatlerde otobüsle seraya taşıyacaklarını kaydederek, “İlk gün seramız tanıtılacak. Konuklarımız müzikle karşılayıp sokak sanatçılarının fotoğraf sergisi beğeniye sunulacak. 7 Temmuz Çarşamba günü resmi açılış yapılacak. Konuşmaların ardından Seramik, Çamur ve Karikatür çalışmalarının yanı sıra Teraryum (cam için bitki sanatı) çalışmaları yapılacak. Lavanta tarlası gezisi ve akşamda müzisyen Özlem Yeşil’in konseriyle hoş saatler geçirilecek. İkinci ve üçüncü gün ise 10:00-15:00 ve 18:00 saatleri arasında vatandaşlarımız için belediye önünde araçlar kaldırılacak ve serada geziler düzenlenecek.” dedi.