7 yıldır Karacasu Belediyesinde Fen İşleri biriminde demir doğrama işçisi olarak çalışan ilkokul mezunu Mustafa Yıldız, 41 yaşında ilk heykelini yaptı. İlçede düzenlenen 1. Uluslararası Kırmızı Eller Çömlek ve Sanat Çalıştayı’na katkı sunmak adına böyle bir çalışma yapmaya karar veren Yıldız, ortaya koyduğu ürünle de ilçenin tarihini özetledi. Heykeltıraş okulu olarak bilinen geçmişi 5 bin yıla kadar uzanan Afrodisias Antik Kenti’ni ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in keşfinin hikayesini ve ilçenin tarihle iç içe olmasını tarih sütün başları içerisinde görünen insan yüzüyle sembolize eden Yıldız, önemli bir eser ortaya koydu. Çalıştay sergi alanında büyük ilgi gören eserin Afrodisias Antik Kenti’nde bulunan Ara Güler sergi salonunda sergileneceği öğrenildi. Heykelin, Ara Güler’in yolunu kaybedip Afrodisias’a gittiğinde soluklanmak üzere oturduğu bir kütüğü temsil etmesi için benzer bir şekilde kütük üzerinde yer alması ayrı bir anekdot olarak kayıtlara geçti.


KARA KALEM ÇALIŞMALARINDAN HEYKELCİLİĞE


Yıldız, “1980 doğumluyum, Aydın Karacasu’da yaşıyorum. Babamdan kalma mesleğim değirmencilikle uğraştım. 7 yıldır Karacasu Belediyesinde Fen İşleri bünyesinde demircilik yapıyorum. Sanata da çocukluktan gelen bir ilgim var. Ara ara kahve köşelerinde ya da evde kara kalem çizimleri yapıyordum. Hobi olarak ilgileniyordum. Festivalde bir katkım olsun istedim. Bana bu cesareti de festivale katılan güzel insanlar verdi. Herkese teşekkür ederim. Hiç aklıma gelmemişti. Bu çalıştay cesaret verdi. 40 yaşında heykeltıraş oldun diyorlar. Bu da güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

TARİH VE İNSAN İÇ İÇE


Çalışmasından da bahseden Yıldız, “Ara Güler üstadımızı anmadan geçmek olmazdı. Ara Güler o yıllarda o zamanki adı Geyre olan Afrodisias Antik Kenti’nde yolunu kaybedip bir kahvenin önüne oturuyor. O kahvede ilk gördüğü manzara sütunların içinde insanlar. 2 bin yıllık sütunların içinde insanlar iç içe yaşıyor. Sütunlarla büyük bir tarihle insanlar iç içe yaşıyordu. Ben de bunu anlatmaya çalıştım” dedi.