Germencik Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, ilçede görevli bir mahalle muhtarının bir süredir Belediye Başkanı Fuat Öndeş ve başkan yardımcıları aleyhinde sosyal medya hesabından iftira niteliğinde, mesnetsiz iddialar paylaştığı belirtildi. Belediye yönetiminin iddiaları şaşkınlıkla izlediği aktarılan açıklamada, "Şahsın, herhangi bir dayanağa sahip olmadan, tamamen şahsi yaklaşımlar ile kişisel menfaatleri doğrultusunda kaleme aldığını yalan ve iftiralarla dolu ifadeleri hakkında yasal haklarımızı kullanacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz" denildi.

“MAKAMIN GÜCÜNÜ HALKIN KAYGILARINA KULLANMASINI TAVSİYE EDERİZ"


Belediyenin şeffaf ve açık yönetiminin, iktisadi anlamda yaptığı çalışmaların, sosyal ve kültürel olarak halka olan desteğinin, üreticiye olan katkılarının, hiçbir bahaneye sığınmaksızın sorun değil çözüm üreten yapısının tüm kamuoyunun malumu olduğu dile getirilen açıklamada, "Bizler hiçbir siyasi ayrım olmaksızın, ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, kucaklayıcı bir anlayışla ve asla şahsileştirmeden tüm halkımıza destek sunuyor, görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Görevimizi yapmak için imkansızlıklardan imkân yaratmaya çalışıyorken, memleketin gündemi belliyken, halkımızın sıkıntıları ortadayken bizler ne yapabiliriz diye düşünürken, kendisine de verilen makamın gücünü şahsi kaygılarına değil halkın kaygılarına kullanmasını tavsiye ederiz" ifadeleri kullanıldı.

“BOYUN EĞDİREMEZ”


Açıklamada, Germencik Belediyesi'nin kimsenin şahsi menfaatlerini karşılayacak, kişisel haksız taleplerini gerçekleştirecek bir kurum olmadığına vurgu yapılarak, şunlar kaydedildi: "Bu sebeple her kim olursa olsun yalan ve iftirayla halka ait bir idareyi etki ve tahakküm altına alamaz, talepleri karşılanmıyor diye boyun eğdiremez. Bizler de Germencik halkının haklarını bu ve bunun gibi kimselere karşı korumaya devam edeceğimizi bildirir, söz konusu şahsın iftiraları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı beyan ederiz."