Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca, Aydın'da hayata geçirilecek gençlik ve spor yatırımları için protokol yapılmıştı. Bakan Mehmet Kasapoğlu'nun imzaladığı protokol kapsamında Germencik'te gençlik merkezi, tip yüzme havuzu, 5 halı saha ve 8 basketbol sahası yapılacağını hatırlatan AK Parti Germencik İlçe Başkanı Mustafa Bircan, üç yeni müjde daha açıkladı. Başkan Bircan, Germencik kapalı spor salonu ve stadının yenileneceğini, Ortaklar'a da genç ofisi açılacağını söyledi.

İHALELER YAPILDI


Kapalı spor salonu ve genç ofisi için ihalelerin yapıldığını, kısa süre içerisinde yer teslimlerinin gerçekleştirileceğini ve çalışmaların başlayacağını belirten Başkan Bircan, "Sayın vekillerimiz her teşkilatımızı ziyaret ettiklerinde kendilerinden hem bizim, hem de vatandaşlarımızın istediği bazı hizmetler vardı. Bu hizmetlerden biri de Germencik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’müzün şu anda kullandığı kapalı spor salonunun şartlarının iyileştirilmesiydi. Buranın ihalesi, geçtiğimiz haftalarda yapıldı. İhaleyi alan firmaya, çarşamba günü yer teslimi yapılacak. Yer tesliminin ardından, 75 günde salonun iç ve dış cepheleri, sıva ve boyaları, yağmur olukları, boruları yapılacak, tüm kapı ve pencereleri alüminyum doğramaya dönüştürülecek, soyunma odaları, tuvaletleri, duşları, zemin ve duvar kaplamaları yenilenecek. Protokol koltukları komple değiştirilecek. Salon tamamen yenilenmiş olacak. Bunun yanında Germencik Belediyesi'nin Ortaklar'da Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne Genç Ofisi olarak kullanması için tahsis ettiği 450 metrekarelik bir yer var. Oranın da ihalesi yapıldı, yer teslimi de gerçekleştirilecek. Gençlerimiz, orada spor ve kültür faaliyetlerinde bulunabilecek. Oranın da yapımı 75 günde tamamlanacak" dedi.

ZEMİN YENİLENECEK


Başkan Bircan, stat ihalesinin de ay sonunda yapılacağını dile getirdi. Germencikspor'un da isteği doğrultusunda statta yapılacak çalışmalarda, değişikliğe gidildiğini kaydeden Bircan, "Yapıldığı günden beri stadın zemini değişmemişti. Ay sonunda yapılacak ihale kapsamında sahanın zemini değişecek. Mevcut 100 kişilik tribün kapasitesi, 500 kişiye çıkacak. Soyunma odaları yıkılarak, yenileri yapılacak. Saha aydınlatması ve çevre duvarları yapılacak. Tesisin çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ


"İlçemiz, hak ettiği spor yatırımlarına kavuşacak. Bu tesislerde spor yapacak gençlerimiz, uluslararası alanda başarılar yakalayarak, ülkemizin gururu olacak" diyen Başkan Bircan, yatırımlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na, partisinin Aydın milletvekillerine ve İl Başkanı Ömer Özmen’e teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.