Türkiye’nin en sıcak kentlerinden biri olan Aydın’da hava sıcaklığında artış yaşanıyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcak hava, vatandaşları olumsuz etkiliyor. Son günlerde hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı kentte vatandaşlar çareyi suda buldu. Gün boyunca vatandaşlar, sıcak havadan dolayı bol bol su tüketiyor. Sıcak havaya karşı su tüketen vatandaşlar, vücutlarına su dökerek serinlemeye çalışıyor.

“SICAK HAVADAN BUNALIYORUZ”


Aydın’da son günlerde hava sıcaklığının dayanılmaz boyuta ulaştığını kaydeden vatandaşlar, “Aydın, her yıl en sıcak illerden birisi ama bu yılki sıcaklar gerçekten çok fazla. Öğle saatlerinde başlayan kavurucu sıcak akşam saat 18.00-19.00’a kadar devam ediyor. Gece saatinde bile sıcaktan olumsuz etkileniyoruz. Sıcak havadan bunalıyoruz. Bu sıcak havaya karşı bol bol su tüketiyoruz. Vücudumuzun özellikle baş kısmına su dökerek sıcak havaya karşı serinlemeye çalışıyoruz. Bu sıcak havalarda gerekli tedbirleri alalım ve bu sıcak havadan kendimizi koruyalım.” dedi.
Efeler ilçesindeki İstasyon Meydanı’nın yanında yer alan termometre ise saat 13.43 itibariyle 40 dereceyi gösterdi. Termometredeki değeri gören vatandaşlar bu anı fotoğrafladı. Sıcak ve bunaltıcı havadan dolayı yetkililerin uyarılarını dikkate alan birçok vatandaş, sokağa çıkmadı. Sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşların ise şemsiye ve şapka ile kendilerini korumaya çalıştığı görüldü.