Pandemi kuralları çerçevesinde vatandaşlar kağıt, tavla ve okey oynarken kahveci esnafı da oyun yasağının kalkmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Koronavirüs salgını dolayısıyla tüm ülke genelinde kahvehanelerde geçen yıl Mart ayında oyun yasağı kısıtlaması getirildi. Uzun bir süre dükkanlarını açamayan kahveci esnafının beklediği karar, geçen Haziran ayında alındı. Alınan karar neticesinde 1 Temmuz itibariyle kahvehanelerde oyun yasağı kısıtlaması kalktı. Yasağın kalkmasıyla birlikte Aydın’daki kahvehanelerde oyun masaları kuruldu. Ayrıca birçok vatandaş da kahvehanelere gelerek yeniden gazete okuma fırsatı yakaladı.

“OYUN OYNAMAYI ÖZLEMİŞTİK”


Efeler ilçesinin Güzelhisar Mahallesi’nde Akın Akbey’in işlettiği kahvehaneye gelen vatandaşlar, yeniden kağıt, tavla ve okey oynamanın keyfini yaşadı. Pandemi kurallarını ihlal etmeden kağıt, tavla ve okey oynayan vatandaşlar, “Kahvehanelerde pandemiden dolayı uzun zamandır kağıt, tavla ve okey oynayamadık. Oyun oynamayı özlemiştik. Yeniden kahvehanelerde oyun oynamaktan dolayı mutluyuz. Umarım virüs en kısa zamanda biter. Lütfen herkes bu virüse karşı gerekli tüm tedbirleri alsın.” dedi.

“KAZANCIMIZ ARTTI”


Oyun yasağının kalkmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten kahveci esnafı Akın Akbey, “Pandemi döneminde kahveci esnafı olarak zor günler geçirdik. Dükkanlarımız aylarca kapalı kaldı. Haziran ayında yeniden dükkanlarımızı açtık. 1 Temmuz itibariyle de oyun yasağı kısıtlaması kalktı. Vatandaşlarımızın kahvehanelere gelerek oyun oynaması, gazete okumasından oldukça memnunuz. Dükkanlarımızda pervanelerimizi açmamız, klimalarımızı çalıştırmamız gibi etkenler de bizler için çok doğru bir karar oldu. Söz konusu bu durumlardan dolayı kazancımız arttı. Oyun yasağının kalkmasından dolayı çok mutluyuz.” diye konuştu. Pandemi kuralları çerçevesinde gerekli tüm önlemleri aldıklarını ifade eden Akbey, pandemi döneminin en kısa sürede sona ermesini temenni etti.