Çatı işçiliği yapan babasına geçen yıl yardım ederken elektrik akımına kapılan ve iki kolu omuzdan kesilmek zorunda kalan Samet Aktepe, kendisi gibi iki kolunu 18 yaşında kaybeden İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’yi ziyaret etti. Ziyarete Belediye Basın Birimi Sorumlusu Hüseyin Çetin ve Samet'in annesi Serpil Aktepe de katıldı.
Tedavi sürecinin ardından kendisine de protez kol takıldığını söyleyen Başkan Hançerli, Samet’e, elleriyle bilgisayar kullanmayı gösterdi.

“UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN”


Samet’in tedavisiyle sonuna kadar ilgileneceğini kaydeden Hançerli, tedavi süresince İstanbul’da Samet’i en iyi şekilde ağırlayacağını belirtti. Hançerli, "Samet’in bir akrabası da ben oldum. İstanbul’da sürecek tedavisiyle birebir ilgileneceğim. Tedavi tamamlanana kadar da destekçisi olacağım. Samet asla umutsuzluğa kapılmasın. Ayrıca İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya da Samet ile yakından ilgilenmesinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Ziyaretin ardından, konuşan Samet Aktepe de, "Turan Başkanımız bizi çok sıcak karşıladı, benimle yakından ilgilendi, kendi yaşadığı tecrübelerini anlattı. Turan Başkanımıza ilgisi ve desteği için teşekkür ediyorum, bana umut oldu, mücadele gücü verdi. Bu vesileyle İncirliova Belediye Başkanımız Aytekin Kaya'ya da teşekkür etmek istiyorum. Aytekin Başkanım sayesinde Turan Başkanımız ile tanıştım" dedi.

KILIÇDAROĞLU, HANÇERLİ İLE GÖRÜŞMESİNİ İSTEMİŞTİ


Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Haziran’da gerçekleştirdiği Aydın ziyareti sırasında Samet ile görüşmüş, kendisinden Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile bir araya gelmesini istemişti.

500 BİN LİRA DAHA GEREKİYOR


Aktepe’nin tedavi giderlerinin karşılanması ve protez kollarının alınması için İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın girişimleri, Aydın Valiliği’nin izni ile başlatılan yardım kampanyası da Türkiye’nin dört bir yanından destek görüyor. Samet’in protez kollarına kavuşarak yeniden hayata dokunabilmesi için kampanya kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 1 milyon lira toplandı. İhtiyaç olan 500 bin liranın daha toplanması için devam eden kampanyaya bağışta bulunmak isteyen hayırseverlerin, bağışlarını Ziraat Bankası İncirliova Şubesi’nde ‘Samet Aktepe’ adına açılan hesaba yatırabilecekleri bildirildi. Hesap no: ‘96563343-5001 797’- IBAN no: ‘TR70 0001 0007 9796 5633 4350 01’