Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde açıklamalarda bulunan THK Aydın Şube Başkanı Dinçer Saldırış, kurban derisi bağışı için en doğru adresin THK olduğunu söyledi. THK'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine emaneti olduğunu hatırlatan Başkan Saldırış, THK'nın vatandaşlardan kendisine gelen fitre, zekat, kurban derisi ve diğer bağışlarla varlığını sürdürdüğünü dile getirdi. Başkan Saldırış, şube olarak bayramın birinci ve ikinci gününde vatandaşlardan deri bağışı kabul edeceklerini söyledi.

"FAALİYETLERİMİZİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYORUZ"


THK'nın kurulduğu 1925 yılından beri ülkede havacılığı geliştirmek, çocuk ve gençlere havacılığı sevdirmek için uğraştığını belirten Başkan Saldırış, şunları kaydetti:
"Türk Hava Kurumu, ülkemize birçok alanda katkıları olan bir kurumdur. Hala havacılık alanında katkı ve eğitimlerine devam eden Türk Hava Kurumu, ülkemize ve milletimize faydalı olmak için her bir ferdi ile çalışıyor. Ülkemizin çeşitli alanlardaki eksikliklerini gidermek ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyetlerimizi tüm hızıyla sürdürüyoruz."


"DERİLERİ BOZULMAMASI İÇİN TUZLAYIN"


Aydın'da her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramda kurban derisi toplayacaklarını dile getiren Başkan Saldırış, "Kurban derisi toplamak için hazırlıklarımızı tamamladık. Bayramın birinci ve ikinci gününde, halkımızdan deri bağışı bekliyoruz. Milli servet olan derinin sıcaktan bozularak, koku yaymaması ve çevre kirliliği oluşturmaması çok önemli. Bunun için kurban kesme işleminin ardından, yüzülen deri mutlaka bir avuç tuzla tuzlanmalıdır. Sıcaktan dolayı derilerin muhafazası zordur. Tuzlama işlemi yapılan derinin uzun süre bozulmadan kalması mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.

"MAKBUZ KARŞILIĞINDA TESLİM EDİN"


THK ekiplerinin sahada yetki kartları ile görev yapacaklarını, hayırseverlerin de ekiplere deri bağışlarını makbuz karşılığında teslim etmeleri gerektiğini belirten Başkan Saldırış, vatandaşların kendilerine '02562251729' telefon numarasından ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.