Karacasu ilçe merkezine 22 kilometre uzaklıktaki Yaykın ile birlikte 8 köye daha taşımalı sistemle eğitim hizmeti veren Yaykın İlk ve Ortaokulundaki bu sınıf ilçedeki ilk Akıl ve Zeka Oyunları sınıfı olurken programa katılanlar bu sınıfların sayılarının artması temennisinde bulundu. Yaykın İlk ve Ortaokulunda düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim Müdürü Nadir Kambak, Karacasu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Memduh Yılmaz, Ataeymir Okulu Müdürü Kemal Akyüz, Atatürk Okulu Müdürü Özkan Topan, Yaykın Okul Aile Birliği Başkanı Yücel Özefe, Emekli Eğitim Müfettişi Hüseyin Ersöz, İl Genel Meclisi Eski Üyesi Halil İbrahim Karaçam, Mahalle Muhtarları Osman Ali Aktan, Durmuş İyison, mahalle sakinleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okunması ile başlayan program ardından açılış konuşması, plaket takdimi, kurdelesinin kesimi ve sınıfın gezilmesi ile devam etti.

“RUHU ŞAD OLSUN”


Okul Müdürü Murat Şahin açılış konuşmasında, “Bir gün bir telefon geldi. Okulumuza böyle bir sınıf yapılmak istendiği söylendi ancak itiraf etmek gerekir ki gerçekleşeceğine çok da ihtimal vermemiştim. Telefon görüşmesinin üzerinden birkaç ay geçtikten sonra Olcay hanım okulumuza geldi. O sınıfımızı gördü. Eksikleri tespit etti. Siparişleri verdi. Bizim en ufak katkımız olmadan bizi ilçemizin zeka oyunları sınıfına sahip tek okulu haline getirdi. Ben bir eğitimci olarak bu sınıfımızın önünden her geçişimizde kendisinden tekrar tekrar müteşekkir oluyorum. Kendisini tanıma fırsatına nail olamasak da Merhum Refik Ercengiz amcamıza da her gün dua ediyorum, ruhu şad olsun” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ KALİTELİ VAKİT GEÇİRECEK”


Sözlerini sürdüren Şahin, “Biz Karacasu’nun en uzak köyüyüz. Aydın’ın da merkeze en uzak köylerinden biriyiz. Bizim yapılan sosyal etkinliklere katılmamız başlı başına bir problem. Biz bir sosyal etkinliğe katılacak olduğumuzda başarılı olmaktan ziyade sosyal etkinliğe katılabilmeyi başarı sayıyoruz. Bu maddi durumdan ziyade coğrafyamızın bir engeliydi. Artık mutlu olduğumuz husus şu ki biz artık bu sosyal etkinliklere katılmayacağız ev sahipliği yapacağız. Sayın Olcay Hanım sadece köyümüze bu hizmeti yapmadı, burada eğitim gören 9 köyün öğrencilerinin vakitlerini daha kaliteli geçirebileceği bir sınıfın hayata geçmesine vesile oldu. Merkez ilçelerdeki ve illerdeki pek çok okulun öğrencilerinin böyle bir imkanı yokken bizim okulumuzdaki öğrencilerin artık böyle bir imkanı var. Bize bu imkanları sağlayan Olcay Özsoy Hanımefendiye bir öğretmen olarak teşekkür ediyorum. Samimi bir Müslüman olarak da şunu ifade edebilirim ki merhumun ruhu için bir şeyler yapılabilecektiyse en güzeli yapıldı. Allah hepimizin arkasından Refik Ercengiz gibi anılmayı, Olcay Özsoy gibi evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ: “TEŞEKKÜR EDİYORUM”


Kaymakam Ahmet Soley’in plaketini takdim etmek üzere sahneye gelen Milli Eğiti Müdürü Aşkın Güneş, “Bu programımıza iştirak ettikleri için tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Öncelikle Kaymakam Bey’in selamlarını bildirmek istiyorum. Kendisi Olcay Hanım ve kıymetli eşlerini dilerlerse evlerinde ziyaret edeceğini dilerlerse makamında ağırlayacağını söylediler. Bu desteklerinizden dolayı bu akıl ve zeka oyunları sınıfımızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu sınıfa sahip olan okullarımızın sayısı artacaktır. Teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Bizler de çocuklarımızı Atatürk İlke ve İnkilapları doğrultusunda vatanını milletini seven ülkesi için faydalı işler yapan bireyler olarak yetiştireceğimize şahsım ve tüm ekibim adına söz veriyorum. Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu. Hayırsever Olcay Özsoy’a ayrıca okul tarafından hazırlatılan plaket de takdim edildi. Öğrenciler ve katılımcıların zeka oyunları sınıfını gezip oyunları denemeleri ve sohbetin ardından program sona erdi.