Aydın’ın Nazilli ilçesinde öğretmen çift Necati ve Gülseren Keser’in oğulları, Nazilli Özel Gerçek Zafer Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Emre Berat Keser, 2021 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 500 tam puan aldı. Türkiye şampiyonları arasına giren Keser, büyük sevinç yaşarken Aydın’ın da gururu oldu.

BU SONUCU BEKLİYORDUM

Başarıya giden yolun şifrelerini anlatan Keser, sınavdaki başarısını yoğun tempoya değil düzenli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Eğitimci ailesinin de sınava hazırlanırken büyük destek verdiğini belirten Keser, “Ortaokula başlarken hedefimi belirledim. Bu hedef için ortaokulun sonuna kadar düzenli şekilde çalıştım. Son yılımda ise normal tempoda ve düzenli şekilde çalıştım. Zor bir sınavdı ama LGS’de hiç yanlış yapmadım. Böyle bir sonuç bekliyordum. Sınav sonuçları açıklanınca aileme sarıldım” dedi. Sınavda stres yapmadığını ifade eden Keser, “Benim gibi LGS'ye girecek olan arkadaşlarımın, normal tempoda ve düzenli çalışmalarının yeterli olacağını düşünüyorum. Stres yapmasınlar. Sınava hazırlandığım süreçte oyun oynadım, kitap okudum. Sosyal aktivitelerden geri kalmadım. Mühendis olmak istiyorum. Okul tercihimi bu yönde kullanacağım” diye konuştu.

GURUR YAŞIYORUZ

Oğlunun başarısının haklı gururunu yaşayan baba Necati Keser, “Oğlumun 5’inci sınıftan beridir durumu iyiydi. Başarıyı hedefliyordu. Bize daha sonradan hedefini söyledi. Sürekli ve düzenli şekilde çalıştı. Emek sarf etti. Karşılığını aldı. Sınavdan sonra bu tür bir başarı bekliyorduk. Sonuçlar açıklanınca çok sevindik. Anne babası olarak büyük gurur yaşadık. Sorumluk sahibi olan bir çocuk. Biz de ona destek olduk. Önünü açmak için elimizden geleni yaptık. Memlekete faydalı işler yapacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMDEKİ BAŞARIMIZ ARTTI

Türkiye genelinde 36 ilde 97 öğrencinin bütün soruları doğru bilerek tam puan aldığı 2021 LGS’ de, Aydınlı Emre Berat Keser’in tüm soruları doğru bilerek 500 tam puan alması ilde eğitim camiasının sevindirdi. Sınav sonuçlarının genel değerlendirmesine bakıldığında Aydın’ın geçtiğimiz yıllara göre başarısında artış olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, şunları söyledi: “2020-2021 eğitim öğretim yılında yaşadığımız Covid-19 salgını nedeniyle her zamankinden farklı koşullarda olmalarına rağmen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz sınava hazırlandılar ve başarıda engel tanımadılar. Özellikle sahada her türlü engeli aşarak çalışan öğretmenlerimiz, çocuklarımızın ve velilerimizin her zaman yanında olarak fedakârca çalıştılar. Eğitimde elde ettiğimiz her başarı mutlaka iyi bir ekip işidir. Aydın olarak sahada fedakârca çalışan bir eğitim kadrosuna sahip olduğumuz için çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Bu anlamda başarıda emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”