Nazilli Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde, Hak-İş Konfederasyonu, Medya-İş Sendikası, Anadolu Ajansı işbirliği ile İsrail’in Filistin Halkı’na yaptığı zulmü anlatan fotoğraf sergisi, Nazilli Belediye Meydanı’nda törenle açıldı. Açılışa, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, Medya İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Genel Sekreter Sinan Özer, Hak-İş Aydın İl Başkanı Nefize Şahin, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cem Ulucan, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Deva Partisi İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker, Türkiye Değişim Partisi Aydın İl Başkanı Selçuk Yasan, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Eren, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, STK temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar eşlik etti. Direnen Filistin sergisi açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşmalar, açılış duası ve kurdele kesimiyle sergi açıldı. Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, katılımcılara sergiyi gezdirdi ve Anadolu Ajansı muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların öyküsü anlattı. Son olarak açılışa katılanlara açılışa özel dökülen lokmalar ikram edildi.

“KAN VE GÖZYAŞI DURMADI”

İlk olarak konuşan Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, Kudüs'ü de çevreleyen Filistin’de, maalesef ki tarih boyunca kan ve gözyaşının hiçbir zaman durmadığını ifade etti. Özmen, “Orada yaşanan insanlık dışı durumları da maalesef anlamak mümkün değil. Ama şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki zulüm ve eziyet hiçbir zaman daim olmaz. Ve bilsinler ki Filistinliler hiçbir zaman yalnız değiller, yalnız olmayacaklar da. Çünkü Türk Milleti olarak her zaman mazlumların yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

“ZULMÜ SADECE FİLİSTİN OLARAK GÖRMEMEK LAZIM”

Uygur Türklerine yapılan zulmü de kınayan Başkan Özmen, “Bu zulmü sadece Filistin olarak görmemek de lazım. Bugün Çinliler tarafından da Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan zulmü unutmuyor, o zulmü de kınıyoruz. Ama şunu unutmamak gerekir ki gazeteciler olmasaydı bugün İsrail'in Filistin'de işlediği, Çin’in Uygur Türklerine karşı işlediği insanlık suçunu belki de dünyanın birçok ülkesi göremeyecek ve bu zulüm bilinmeyecekti. Bu fotoğraflar da tarihi belge olarak kalmayacaktı” diye konuştu.

“TARİH DİRENENLERİN KAZANDIĞINI YAZAR”

“Tarih direnenlerin kazandığını yazar” diyen Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan; “Hepimiz Filistin’de yaşanan o tarihi süreci çok iyi bilen insanlarız. Bugün bu sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluluk duyuyorum. Gazeteciler olmasaydı katil İsrail Devleti’nin Filistin’de yaşattığı zulmü dünya göremeyecekti. Oradaki meslektaşlarımız bu zulmü bütün dünyaya gösterdiler. Bu zulme karşı taşla, sapanla mücadele eden bir halk var. Yine bakıyoruz ki yanlarında mazlumun yanında olan, aman dileyene koşan Türk milleti var. Şunu unutmamak gerekir ki; tarih diz çökenlerin, boyun eğenlerin, teslim olanların kazandığını değil, direnenlerin kazandığını yazar. Bugün meslektaşlarımızın tüm dünyaya gösterdiği bu fotoğraflar tarihe tanıklık edeceklerdir. İnşallah zafer bizim olacak” dedi.

“SALDIRILAR HEPİMİZİN YÜREĞİNİ YAKTI”

Kudüs ve Filistin davasına her zaman sahip çıkacaklarını dile getiren Hak-İş Aydın İl Başkanı Nefise Şahin, “Hak-İş Sendikası olarak Filistin halkı ile her zaman dayanışma içerisindeyiz. Efeler diyarı Aydın’ımızda ‘Direnen Filistin’ isimli sergimizi düzenleyerek Filistin konusundaki hassasiyeti dile getirdiği için Medya İşçileri Sendikası’na şükranlarımızı sunuyoruz. Filistin’e yapılan saldırılar hepimizin yüreğini yaktı. Kudüs ve Filistin davasına sahip çıkmayı, her platformda savunmayı ve duyarlılık oluşturmayı kendimize görev biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SERGİMİZ 5. İLİNE GELDİ”

Fotoğraf sergisinin diğer illerde de açılacağını ifade eden Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, “Bizim ilk kıblemiz olan kutsal topraklarda zulmetmeye başladılar. İsrail’in zulmü Ramazan ayında daha da artar, her zaman böyledir. Oradaki arkadaşlarımıza kaç kere geçmiş olsun mesajı attığımı hatırlamıyorum. Bu zulmün duyurulması gerekiyor. Bunu da devletimizin ajansı olan ve orada barınabilen Anadolu Ajansı yapabilir. Bizler bu zulme elimizle müdahale edemiyoruz ama ancak görsel ve dilimizle müdahale edebiliriz. Sergimiz şuan 5. iline geldi. İnşallah diğer illerde de açacağız bunu. Bizleri misafir ettikleri için Aydın’a teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyoruz” dedi.

“ÖZGÜR BASIN TOPLUMUN VİCDANIDIR”

Kudüs’ün tüm insanlığın meselesi olduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; şunları kaydetti: “Tıpkı Doğu Türkistan’da olduğu gibi, tıpkı diğer coğrafyalarda olduğu gibi Türk milleti var olduğu ilk günden bu yana hep mazlumun yanında, zalimin karşısında olmuştur. Doğu Türkistan’da yaşanan zulmün gözler önüne serildiği bir sergiye de ev sahipliği yapmaktan onur duyarız. Basın mensupları yapılan zulümleri fotoğraflarken hayatlarını ortaya koyuyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Özgür basın; toplumun gözü, kulağı ve aynı zamanda vicdanıdır. Katkılarınızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum.”

“YÜREKTEN DESTEK VERMEKTEYİZ”

“Direnen Filistin halkına karşı millet olarak yürekten destek vermekteyiz” diyen Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Acıları tarif etmek, tanımlamak, Filistin’in haksız işgal edilen topraklarına direnen halka karşı millet olarak yürekten destek vermekteyiz. Zulme sonuna kadar isyan etmekte, acılarını yürekten paylaşmaktayız. Bugün bu organizasyon ile sergiyi ziyaret eden vatandaşlarımız acıların tarifini yüreklerinde bulacaklardır. Kıymetli Nazillili vatandaşlarımızı sergiyi ziyaret etmeye davet ediyorum. Bu serginin hazırlanmasında ve bu zulmün dünyaya duyurulmasında emeği geçen tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Orada hayatının kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.