Didim Şehir Stadı’nda yapılan açılış törenine Didim Kaymakamı Halil Avşar, Söke Kaymakamı Soner Zeybek, Didim İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ufuk Kurucu, Didim HEM Müdürü Nuri Öner ile sporcular, antrenörler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Didim İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ufuk Kurucu yaptı.
Kurucu, konuşmasında Didim’de 9 branşta yaz kursları verileceğini ifade ederek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde tüm ülke genelindeki gençlik ve spor merkezlerinin açılışı yapıldı. Yaz tatili başladı, gençlerimizin ve sporcularımızın zamanlarını iyi değerlendirmeleri için 9 branşta kurs açtık. Sporcuların bu anlamda onların gelişimlerine katkı sunmak için buradayız. Açılan tüm branşlara kayıt için bekliyoruz. Bu yaz spora başlamalısın sloganıyla tüm Didimli gençleri kurslara bekliyoruz. Ücretsiz kurslar için başvuruları bekliyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından Boks, Jimnastik, Basketbol ve Tekvando branşlarında eğitim alan sporcular birer gösteri yaptı. Ardından tüm sporculara şapka ve tişört dağıtımı yapıldı.