Yerel bir gazeteye verdiği röportajla ilgili ulusal ve yerel medya kuruluşlarında çıkan haberlere sosyal medya hesabından yanıt veren Başhekim Prof. Dr. Serkan Öncü, röportajda belirttiği eleştirilen detayların cımbız ile çekilir gibi çekilerek yanlı bir şekilde servis edildiğini ifade etti. Başhekim Öncü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Verdiğim röportajda gazetecinin sorusu üzerine, hastanemizden ayrılan akademik personeller ve gerekçeleri hakkında konuşulmuştur. Hastaneden ayrılan hocalarımıza dair herhangi bir sayı verilmeden, hocalarımızın büyük çoğunluğunun kurumumuzdan emekli olarak (bir kısmı yaş haddinden) ayrıldıkları ifade edilmiştir. Kurumumuzdan ayrılan hocalarımızın temel ayrılma gerekçelerinin ekonomik nedenler olduğu belirtilmiştir. Hocalarımızın bir kamu kuruluşu olan hastanemizde kazanabildikleri ücretlerin sınırlı olduğu, ülkemizde de benzer şekilde birçok hekim öğretim üyesinin emekliliğe hak kazandıktan sonra benzer yolu tercih ettikleri örneklerle anlatılmıştır. Elbette ki farklı kaygılarla ayrılan hekim arkadaşlarımızın da olduğu, fakat bunun çok küçük bir azınlık olduğu bilgisi verilmiştir.”

AYDIN, AYDIN BİR ŞEHİR


Haberlerde iddia edildiği gibi ‘istifaların şehirden kaynaklandığına’ dair herhangi bir açıklama ya da imanın söz konusu bile olmadığını dile getiren Öncü, “Hatta röportajın yer aldığı yazının bir bölümünde tarafımca ifade edilmiş olan ‘şehir olarak Aydın Türkiye’nin Batısında aydın bir şehir. Türkiye’nin büyükşehirlerinden uzak olmayan buraya Türkiye’nin en değerli profesörleri ve ümit vadeden hocaları gelir’ sözleri ile yaşamakta olduğumuz şehir ve bölge ile ilgili olumlu görüşlerim net olarak belirtilmiştir. Hastanemiz ile ilgili somut verilerden sonra karşılıklı sohbet şeklinde devam eden görüşmede tekrar Aydın ilinin konumu, tarihi ve doğal dokusu ile bir çekim alanı olduğu tarafımca dile getirilmiş olup hem üniversite hem de şehir olarak ciddi bir potansiyelin olduğu ve buna bağlı olarak atılımlara ihtiyaç duyduğumuzu bir akademisyen ve Aydın’da yaşamakta olan bir birey olarak ifade ettim” diye konuştu.

MEDYA KAZASI


Aydın’da 18 yıldır kendi isteğiyle yaşadığını da sözlerine ekleyen Öncü, “Röportajda şehir ile ilgili gözlemlemiş olduğum ve beyan ettiğim eksiklikler ve eleştirilerin arkasındayım, fakat bu durum tarafımca asla akademisyenlerin temel ayrılış gerekçesi olarak beyan edilmemiştir. Diğer yandan röportajda hiçbir kurum, yönetim, kişi ismi zikredilmemiş olup siyasi bir mesaj verilmemiştir. Görüşüm şudur ki üniversite ve şehrin gelişmişlik düzeyi paralellik gösterir ve bu ayaklardan birinin aksaması diğerini de olumsuz olarak etkilemektedir. Yaklaşık 1 saat süren röportajdan Aydın ilinde pandemi dönemini tüm personeli ile başarılı bir şekilde atlatan hastanemize ait olumlu verilerden hiçbir alıntı yapılmaksızın yalnız eleştirel detayların cımbız ile çekilir gibi çekilerek yanlı bir şekilde servis edilmiş olmasını bir medya kazası olarak kabul etmek istesem de bu yaklaşım hem hastanemize, hem emeklerimize, hem de Aydın’a zarar vermektedir. Yaklaşık 18 yıldır kendi isteği ile Aydın’da yaşayan bir birey olarak belirtmek isterim ki bu şehir ve üniversite en iyisini hak ediyor” ifadelerini kullandı.