Olayın ardından bir dizi ameliyatlar geçiren anne Güngör Çetinkaya, kızını öldüren sanığın tabancasının mermileri bitmese kendisinin de hayatta olmayacağını söyledi.

KURŞUN YAĞMURU

Efeler ilçesi Ata Mahallesinde geçen yıl 4 Mart’ta meydana gelen olayda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Suat Teke (28), ayrıldığı kız arkadaşı Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis memuru Hatice Büşra Çetinkaya’nın (29) önünü keserek otomobiline kurşun yağdırmıştı. Kurşunlardan 8’inin vücudunun çeşitli yerlerine isabet etmesiyle ağır yaralanan Hatice Büşra Çetinkaya, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken olayda ağır yaralanan annesi Güngör Çetinkaya 3 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata tutunmuştu. Olayın ardından tutuklanan polis memuru Suat Teke hakkında Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın 4’üncü duruşması görüldü. Duruşmaya sanık Suat Teke SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile bağlanırken Hatice Büşra Çetinkaya’nın annesi Güngör Çetinkaya ve babası Zekeriya Çetinkaya ve avukatları katıldı. Duruşmada olayın görgü tanıkları dinlendi.

O ANLARI ANLATTI

Olayda karnından yaralanan ve bir dizi ameliyat geçiren anne Güngör Çetinkaya, duruşmada yaşananları anlattı. Kızını kurşun yağmuruna tutarak öldüren sanığın kendisini de öldürmeye teşebbüs ettiğini dile getiren anne Çetinkaya, şunları söyledi: “Olayda ben karnımdan yaralandım. Arabadan indim yardım istemek için bağırdım. Arabaya baktığımda sanık tabancayla Büşra'nın kafasına vuruyordu. Arabanın içine girince silahı bana doğrulttu. Tetiğe bastı ateş almadı. Ateş alsaydı beni de öldürecekti. Bana tetiğe basınca ve ateş almayınca mermisi bittiğini anladım" dedi.

ÖLDÜRME KASTI YOKMUŞ

Sanık Suat Teke ise olayda sevgilisi Hatice Büşra Çetinkaya ve annesi Güngör Çetinkaya’yı öldürme kastının olmadığını, Hatice’nin kendisine karşı kullandığı sözlerden dolayı bir anlık öfkeyle olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Teke, bir sonraki duruşmada mahkeme salonunda bulunmak istediğini de iletti. Mahkeme heyeti, davayı 25 Ağustos’a erteledi. Görülen duruşmanın ardından Ses Gazetesi’ne açıklamada bulunan baba Zekeriya Çetinkaya ise kızını öldüren sanığın olayı magazinselleştirip en az cezayı almak için yalan makinesi gibi yalanlar söylediğini ifade etti.