Ekim 2020-Eylül 2022 arasındaki dönemde gerçekleştirilecek proje, katılımcı okullarda demokrasiye yönelik farkındalığı arttırmayı ve öğretmen ile öğrencilere gerçek durumlarda demokrasi uygulamaları gerçekleştirmeleri için fırsatlar sunmayı amaçlıyor. Proje kapsamında ortaklık kurulan Escola Empuries (İspanya) ve Colegiul Tehnic Danubiana Roman (Romanya) okulları ile 24 aylık süreç içerisinde etkinlikler ve yurt dışı hareketlilikler gerçekleştirilecek.

“YURT DIŞI HAREKETLİLİKLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”


Projeyi yürüten Demirciler Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Saydal Uysal açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Gerçekleştirmekte olduğumuz proje ile ailede tohumu atılan demokrasi anlayışının okullardaki gerçek yaşam uygulamaları ile filizlenerek içselleştirilmesinin mümkün olduğunu düşünmekteyiz. Demokrasi ve insan hakları, özgürlükler, adalet, farklılıklara saygı, uzlaşma, aktif vatandaşlık gibi demokrasi temelli değerleri okulları birer demokrasi laboratuvarı olarak kullanarak öğrencilerimizin yaşayarak öğrenmelerini sağlamayı hedeflemekteyiz. Covid-19 salgını sebebiyle şu ana kadar okul içi etkinlikler gerçekleştirmiş durumdayız fakat gelecek eğitim-öğretim yılı ile birlikte gerekli koşulların oluşması halinde yurt dışı hareketlilikler gerçekleştireceğiz.”

AYDIN’DA PROJESİ KABUL EDİLEN TEK KÖY OKULUYUZ”


Demirciler Ortaokulu Müdürü Mecit Altan Canbiter ise, “Gerek okul tarihçemizde ilk Erasmus+ projesi olması gerekse Aydın’da ortaokullar içinde projesi kabul edilen tek köy okulu olmamız ayrı bir gurur. Projeyi hazırlayarak büyük katkı sağlayan İngilizce öğretmenimiz Saydal Uysal’a ve destek olan herkese çok teşekkür ederim.” dedi.