Efe ve Yörük kültürünü yaşatmayı hedefleyen İncirliova Yörükler Derneği, altıncı halk oyunları kursunu düzenledi. İncirliova Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi'nin destekleri ile gerçekleştirilen kurs, yoğun ilgi gördü. 16 yaş üstü 40 vatandaşın katıldığı kurs, toplam 120 saat sürecek. Kurs süresince vatandaşlara Harmandalı, Aydın Zeybeği, Koca Arap, Kerimoğlu ve Kadıoğlu gibi Aydın yöresine özgü 5 oyun öğretilecek.

TEŞEKKÜR ETTİ


İncirliova Yörükler Derneği Başkanı İzzet Erkaç, kursu açmaları için kendilerine destek veren Halk Eğitim Merkezi ve İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya teşekkür etti. Dernek olarak altıncı kursu düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Erkaç, "Aydın yöresinde Kurtuluş Savaşı'nda mücadele gösteren efelerimizin kültürünü yaşatmak istiyoruz" dedi.

“KATILIM YOĞUN”


Kursa özellikle düğün hazırlığı yapan vatandaşların ilgi gösterdiğini anlatan Başkan Erkaç, şunları kaydetti:
"Bilindiği üzere salgın nedeniyle uzun zamandır düğün yapılmıyordu. Vaka sayılarının azalmasının ardından, düğünlere izin çıktı. Düğünlerinde, halk oyunları oynamak isteyen vatandaşlarımız, kursumuza büyük ilgi gösterdi. 16 yaş üstü 40 kişi ile kursumuza başladık. Katılım yoğun olduğu için küçüklere yönelik ayrı bir kurs düzenlemeyi planlıyoruz." Başkan Erkaç, her yıl talep geldikçe halk oyunları kursu açmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.