Yaylalı Mahallesi 326 Sokak No: 18’de hazırlıkları tamamlanan Kuruoğlu Kurs Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi. Protokol üyeleri ve Kuruoğlu çiftinin yakınlarının katıldığı açılış töreninde kurdelayı Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş kesti. Protokol üyeleri merkez hakkında bilgi alıp merkezin Kuruoğlu çiftine ve ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Açılışa katılanlara teşekkür eden Kurs Merkezi kurucuları Barış ve Ecem Kuruoğlu çifti, “4 aydır hazırlıklarımıza devam ediyorduk. Açılışımızı yaptık. Sağ olsun Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz teşrif ettiler. Gelecek olan öğrencilerimizi ve velilerini merkezimize bekliyoruz. Karşılıklı diyalog içersinde en iyi şekilde bilgilendirme yapacağız. Kurumuzu gezip görebilirler” dedi.

KARACASU’YA KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”

Açılışın ardında merkez ve kendileri hakkında bilgi veren Barış Kuruoğlu, “Eşimle ikimiz de Matematik Öğretmenliği mezunuyuz. Öğrenci ve aile koçluğu eğitimleri, etkin konuşma sertifikaları sahibiyiz. 10’ar yıldır öğretmenlik yapıyoruz. Final, Uğur gibi büyük ve önemli eğitim kurumlarında Matematik öğretmenliği yaptık. Başarılı kolejlerde çalıştık. Son olarak Bursa Kemalpaşa Sınav Kolejinde çalışıyorduk. Karacasu sevgimiz hep içimizdeydi. Annem ve babam Karacasulu. 1974’te İzmir’e taşınmışlar. Hayatlarını orada kazanmışlar. Anne-babamızın doğduğu topraklara geldik. Karacasu’nun kalkınması için böyle şeylerin olması gerektiğini düşünüyorum. Her sene mutlaka Karacasu’ya geliyorduk. Yine bir gün ilçeye geldiğimizde boş bir bina gördük. Binaya bakıp buraya kurs merkezi açsak ne güzel olur diye hayal kurduk. O gün o sohbet her şeyin başlangıcı oldu. Karacasu’yu çok seviyoruz. Memleketimize dönelim, çocuğumuz olduğunda böyle küçük ve şirin bir ilçede büyüsün istedik. Mart ayında taşındık, işlemlere başladık. Bugün de açmak nasip oldu. Yanımızda olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

“İDEALLERİ OLAN EĞİTİMCİLERİZ”

Kursta ne gibi hizmetlerin verileceği sorusunu yanıtlayan Kuruoğlu, “Hem öğrencileri sınava hazırlamak hem de okul derslerine katkıda bulunmaya yönelik bir program uygulayacağız. 50-60 saatlik programlar yapacağız. Öğrencilerin gelişimine katkıda bulunacağız. Soru çözme pratiklerini arttırmak, psikolojik olarak öğrencileri sınavlara hazırlamak için her şeyi yapacağız. Bu tür eğitim kurumlarının kurucuları genelde eğitimin içerisinden gelmeyen insanlardır. Bu sebeple eğitimin püf noktalarından uzaktırlar. Biz de tam tersine idealleri olan eğitimcileriz. Bizim de en önemli farkımız bu olacak. Bu sebeple sadece öğrenci ve eğitim odaklı bir eğitim kurumu olacağız. Biz öğrencilerimizle arkadaş gibiyizdir. Öğrencilerimiz söylediklerimizi gerçekte hayatta uyguladıklarında başarılı olduklarını görürler ve bize teşekkür ederler. Öğrencileri sınavlara hazırlarken aslında önce hayata hazırlıyoruz. LGS, YKS, TYT, AYT, DGS, KPSS, ALES ve benzeri tüm sınavlara yönelik hizmetler vereceğiz” dedi.

“SINAVLARA VE HAYATA HAZIRLAYACAĞIZ”

Sözlerini sürdüren Kuruoğlu, “Ailem buralı olduğu için hep bir Karacasu sevdamız vardı. Hem de öğrencilerin mağdur olduğunu hissettik. Nazilli’ye gidip gelmek kolay değil. Öğrencilerin bir ihtiyacı olduğunu gördük. Burası öğrencilere öncelikle gördükleri eğitimi nerede kullanacaklarını öğretecek. Öğrencilerin kendilerini geliştirmesini sağlayacak. Amacımız soru çözmelerinden önce öğrencilerin kişisel gelişimlerini sağlamak olacak. Ondan sonra öğrencilerin netlerini artırıp, sınavlarda iyi puan almalarını ve başarılı olmalarını sağlamayacağız. Bugüne kadar öğrencilerimizde bunu başardık” dedi.

“HERKESİ TANIŞMAYA BEKLİYORUZ”

Kurs kurucusu ve Matematik Öğretmeni Ecem Kuruoğlu, “Kendimizi rehberlik ve matematik özelinde geliştirdik. Hem bir hayat koçu hem de matematik anlamında yardımcı olmak adına oldukça donanımlıyız. Öğretmen olarak çok yönlüyüz. Kendimizi devamlı geliştiriyoruz. Rehberlik, yaşam koçluğu ve matematiği bir hayat felsefesi haline getirmiş durumdayız. Kapımız her zaman açık, öğrencilerimizi ve ailelerini tanışmak ve sohbet etmek için merkezime bekliyoruz” dedi.