Nazilli’de özel okullar arasında eğitimde yaptığı öncülükler ve yeniliklerle lider okullar arasında bulunan Bahçeşehir ve Uğur Eğitim Kurumları’nın öğrencileri LGS'de Türkiye birinciliğinden YKS'de tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, psikoloji ve PDR'ye uzanan yelpazede Nazilli ve Aydın'ın ufkunda her biri, bir yıldız gibi parlıyor. Deneyimli akademik kadrosu ve yerleşkeleri ile Nazilli’de fark yarattıklarını hatırlatan Nazilli Bahçeşehir ve Uğur Eğitim Kurumları’nın kurucusu Fatih Ertap, “2004 yılında başladığımız Uğur Dershanesi serüvenimiz sırasıyla Temel Lise, sonrasında Bahçeşehir Koleji. İlk olarak Anaokulu’ndan Ortaokula kadar Bahçeşehir Koleji, sadece Lise kampüsüyle de Uğur Okulları olarak hizmet veriyorduk. Sırada Üniversite hayalimiz vardı biz de bununla ilgili olarak vakıf kurulumu işlemlerini başlattık. 5 yıl içinde açılacağını müjdeleyeceğimiz yeri de belli olmak üzere önümüzdeki süreçte Aydın’ın ilk özel üniversitesini duyuracağız” şeklinde konuştu.

CENGİZ ALTINTAŞ VAKFI İLE KURULACAK

Aydın sevdalısı insanların bir araya gelerek mütevelli heyetinde yer alacağını belirten Ertap; “Cengiz Altıntaş’ın girişimleriyle Cengiz Altıntaş Vakfı tarafından 15 bin kişilik kontenjanı olan bir üniversite hedefliyoruz. İsim konusunda bir fikir birliği var ancak bu vakıf işlemlerinin tamamlanması ve mütevelli heyetinin kararı almasının ardından açıklanacak. Ama belirtmek gerekir ki Bahçeşehir Üniversitesi kardeşliği ve global ile Yeditepe Üniversitesi desteğiyle 15 bin kişilik bir üniversite açılacağının müjdesini vermek istiyoruz. Tabii 1 yıl sonra da Nazilli’de Fakültesi açılacağını şimdiden söyleyebiliriz.”

“5 YIL İÇİNDE ÖĞRENCİ ALACAĞIZ”

Kampüs ve yerleşkeler için Aydın sevdalılarının çalışmalar yaptığını ve kendilerine çok destek sunduklarını söyleyen Fatih Ertap; “Şuan önümüzde 3-4 yıllık bir süreç var. Vakfın kurulması, gerekli yasal yazışmalar ve kararların alınması, yerin tahsisi ve binaların kurulması ile üniversitenin açılmasını 3 ila 5 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Tabi YÖK'ten hangi fakülteler açılabilir, hangi bölümler kurulabilir, bunun detaylarını ileride netleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞARILARIYLA DİKKAT ÇEKTİLER

Nazilli’de son 17 yılda Galatasaray Lisesi’ne ilk kez öğrenci gönderen kurum olduklarını hatırlatan Fatih Ertap; “Galatasaray Lisesi'ne öğrenci gönderen ilk kurum Uğur Dershanesi’ydi. Bahçeşehir Fen Teknolojisi’ne de öğrenci gönderen kurumda Bahçeşehir Koleji’ydi. 4 öğrencimizden de Diyarbakır örneği gibi Harvard Üniversitesi’ne yani Dünya Üniversitelerine giden öğrenci yetiştirmeyi planlıyoruz. Bunlar bizim gururumuz olacak. Nazilli için ayrıca bir gurur kaynağı olacak. Bunu da Uğur ve Bahçeşehir Okulları olarak başardık. Zaten bu başarımız her yıl üniversite yerleştirmedeki yüzde 99’luk başarımız ile tescilleniyor” diye konuştu.

“AYDIN'IN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Aydın'da eğitimin duayeni Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları Sahibi Cengiz Altıntaş ile ortağı Arif Aslan’ın Nazilli yerleşkesi ziyaretinde Aydın’ın ilk özel okulunun detaylarını da verdi. Aydın'ın tanıtımına katkı sağlamak için ellerini taşın altına koyduklarını söyleyen Cengiz Altıntaş; "Aydın ili olarak değerimizi ve kıymetimizi çok iyi bilmiyoruz. Aydın'ın yeterince de pazarlanamadığını düşünüyoruz. Dünya da tekdir, 22 tane antik kendin olduğu bir şehir. 5 tane dünyaca ünlü filozofun yetiştiği bir şehirdir Aydın. Biz bunu dünyaya pazarlamak istiyoruz. Dünya'dan öğrenci alabilmek, Dünya'ya Aydın'ı tanıtmak için bir yola çıktık" dedi.

“İNOVATİF BİR ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ”

Birçok ülke gezdiğini hatırlatan Altıntaş; "Özellikle İngiltere, Amerika ve Kanada'da beyin göçünün çok fazla olduğunu gördüm. Türkiye olarak bizimde bunu yapmamız gerektiğini düşündük. Elbette ilk zamanlar Avrupa ülkelerinden çok büyük göç sağlayamayabiliriz ama Türkiye Cumhuriyetlerinden, Araplardan ve Afrika ülkelerinden bunu kendi ölçümüzde sağlayabiliriz. Bu üniversitemizde tohum yapamayacaksak Ziraat Fakültesi açmamalıyız, klonlama veya yapay dölleme yapamayacaksak Veterinerlik Fakültesi açmamalıyız. Yani farklı ve inovatif bir üniversite olmak istiyoruz. İlk olarak vakfımızın yasal sürecini tamamlamak, bu süreçte de mütevelli heyetini oluşturarak hızlı bir girişim sağlamak istiyoruz. İnşallah 3 ila 5 yıl içerisinde bu üniversiteyi Aydın’a kazandıracağız” ifadelerini kullandı.