AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Didim’e bağlı Balat mahallesinde mahalle sakinleriyle biraraya gelerek, balıkçıların yaşadığı sorunun çözümüyle ilgili bilgiler verdi. Yavuz’a AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı ve ilçe yöneticileri eşlik ederken, AK Parti heyetini Mahalle Muhtarı Ali Konya ve vatandaşlar karşıladı.
Muhtar Ali Konya balıkçılık yapan vatandaşların yaşadığı konaklama ve tekne bağlama sorunu konusunda yapılan yardım ve destekler için AK Partili Yavuz’a teşekkür etti.

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ise yaşanan sorunla ilgili 6-7 aydır bir çalışma yürütüldüğünü hatırlatarak “Bilindiği gibi Büyük Menderes nehrinin denize döküldüğü kafa olarak adlandıran yer Milli Park Deltasında yer alıyor ve burada bölge balıkçılarımız barınaklarda konaklıyorlardı. Yasal olmaması sebebiyle barınakların yıkım kararı çıkmış, bu sebeple balıkçılarımızın konaklama ve gündelik işlerini yürütmekte zorluk yaşamamaları için kendilerine yeni bir barınak bölgesi tahsis edilmesi konusunda Menderes Deltası Milli Park Müdürü Koray Aşık ile birlikte gerekli çalışmalara başlamıştık. Gelinen süreçte, kafa bölgesinde bulunan yaklaşık 30 kadar balıkçı kardeşlerimize aynı bölgeye yakın mesafede, Menderes nehri içerisinde bulunan bir bölgenin yeni barınak alanı olarak tahsisi kendilerine yapılmıştır. Bu bölgeye 30 adet konteyner yerleştirilerek balıkçılarımızın kendilerinin ve teknelerinin burada konaklamasının yanı sıra yerleştirilecek kameralar ile 7/24 güvenliği sağlanacaktır. Bu bağlamda, Balat mahallemizde balıkçı kardeşlerimiz ile bir araya gelerek mutluluklarına ortak olduk. Balıkçı kardeşlerimize bir kez daha yeni barınaklarının hayırlı olmasını diliyor, desteklerinden dolayı Menderes Deltası Milli Park Müdürü Koray Aşık ve ekibine teşekkür ediyorum.”dedi.