Ortaklar, Tariş'in kurtuluşu için içinde idari hizmet binası ve benzinliğin bulunduğu iki taşınmazın satışına, fabrikayı da ipotek, rehin veya diğer şekillerde değerlendirme kararı aldı. Ortaklar tarafından, 31 Mart’ta yapılan olağan genel kurulda, faaliyetleri ibra edilmediği için yönetimi düşen Koçarlı TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, olağanüstü genel kurul toplantısına gitti. Tariş depolarında, yapılan toplantıya Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Yaman, İYİ Parti Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek, meclis üyeleri ve ortaklar katıldı.

43 ORTAK GELDİ


Oy kullanma hakkına sahip 159 ortaktan 43'ünün ilgi gösterdiği toplantıda divan başkanlığını Mustafa Şahinci yaptı. Toplantıda, Tariş'in yaşadığı mali sıkıntı nedeniyle tüm taşınmazlarının satışı, verilen önergelere göre görüşüldü.

"TARİŞ BORÇ BATAĞINA GİRMİŞ"


Aynı zamanda Tariş ortağı olan Belediye Başkanı Kaplan, toplantıda yaptığı konuşmada, "Geldiğimiz durum ortada. Tariş borç batağına girmiş, meselelerini çözemez, ticareti sürdürülemez, itibari gitmiş bir duruma gelmiş. Keşke böyle olmasaydı. Ölüyü diriltmek kolay değildir. Bir sürü vatandaşın alacağı var. Dip yapmış bir kurumu kurtarmak öyle kolay değildir. İnşallah bu genel kuruldan sonra güzel hamleler olur ve kurtulur" şeklinde konuştu.

KAMULAŞTIRMAYA İTİRAZ


Yeniköy Mahallesi’ndeki yaklaşık 5 bin metrekarelik benzin istasyonu taşınmazının en az 2 milyon 500 bin lira bedelle, Yeni Mahalle'de bulunan 10 bin 236 metrekarelik idari bina, bekçi kulübesi ve alım depolarından oluşan taşınmazın da en az 4 milyon lira bedelle satılmasına karar verildi. Ortaklar, idari bina taşınmazı ile ilgili Koçarlı Belediye Meclisi'nin aldığı kamulaştırma kararına itiraz etme kararı aldı.

"HALK ADINA KORUMA ALTINA ALDIK"


Oylamada 'hayır' oyu kullanan Başkan Kaplan, söz konusu alanı halkın menfaatine kullanacaklarını dile getirerek, "Biz burayı Koçarlı halkı adına koruma altına aldık. Görev yaptığım sürece de bu böyle devam edecek. Burayı milletin lehine, menfaatine kullanacağız. Burayı adam icraya verse de kamu yararı kararı, kamulaştırma kararı olduğu sürece dokunamaz" dedi.

FABRİKAYA SATIŞ KARARI ÇIKMADI


Büyükdere Mahallesi’nde yer alan 34 bin 233 metrekarelik fabrika taşınmazının ise satılmasına karşı çıkan ortaklar, fabrikayı ipotek, rehin veya diğer şekillerde değerlendirmeye karar verdi.

TOPLAM BORÇ 28 MİLYON LİRA


Toplantıda konuşan Koçarlı Tariş Müdürü Mehmet Memiş, Tariş’in toplam borcunun 28 milyon lira olduğunu açıkladı. Memiş, borçlardan 11 milyon 500 bin lirasının iki bankaya, 16 milyon 500 bin lirasının da ürün alımı ile ilgili ortaklara olduğunu ifade etti.

YENİ YÖNETİM


Gündem maddelerinin görüşmesinin ardından seçim yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde yönetim kurulu üyeleri Ahmet Bahri Erdel, Cahit Çallak, Latif Güvenç ve Ümit Özdemir oldu.