Aydın’ın Efeler ilçesindeki Şehit Orkun Alp Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, ev ortamını aratmayan pansiyonu, birçok sosyal ve kültürel faaliyetleri yapma imkânı ile özel yetenekli gençlere de kapılarını açıyor. Özellikle Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar alanındaki yeteneklerini geliştirmek isteyen ortaokulu bitirmiş liseye başlayacak genç kızlar için yeni bir imkân sunuyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 30 HAZİRAN


Tecrübeli akademik kadro, pansiyon imkanı, seçkin sınıflar ve fiziki imkanlarla donatılmış okulda öğrenciler, hüsn-ü hat, ebru ve tezhip alanında alacağı eğitimle ileriki eğitim öğretim hayatlarında ve özel yaşantılarında kendilerini rahatça ifade edebileceği güzel bir etkinlik kazanacak. Mezun öğrencileri geniş bir iş hayatı beklerken Güzel Sanatlar Fakültelerinin ilgili bölümlerine yine yetenek sınavı ile kolaylıkla girebilecekler.
Aydın’da “Hafızlık” programına sahip tek okul olan Şehit Orkun Alp Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Valilik, Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmış olan protokol ile ilkokulu bitirmiş, 5’inci sınıftan başlayan 6’ncı ve 7’nci sınıfı da kapsayan bir eğitim ile resmi hafızlık eğitimi verilecek. Yetenek sınavıyla Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar sınıflarına kayıt yapmak isteyen öğrenciler, internet üzerinden 30 Haziran 2021 tarihine kadar okulun http://soakihl.meb.k12.tr adresinden başvuru yapabilecek.