Yaklaşık 2,5 senedir bu yolun yapılmasını bekleyen mahalle halkı aldıkları bu cevap karşısında çareyi imza toplayıp yetkili mercilere dilekçeyle başvuru yapmakta buldu. 40 kişinin imza attığı dilekçede, “Alemler köyü Cennet Mahallesi Kara Hamza mevkiinde yolumuz yıllardır yapılmamaktadır. Aşağıdaki isimler mevcut yolu kullanmaktadır. Yolumuzun yapılmasını saygılarımızla arz ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca dilekçeye, “ Karacasu Belediyesine yaptığımız müracaatlar sonucunda hiçbir araçta mazot olmadığını yapacak imkanları olmadığını izah ettiler” notu düşüldü. Öte yandan bu mevkideki yol çalışmasının Karacasu Belediyesinin önceki yönetimi zamanında başladığı, yolda genişletme ve düzeltme çalışmasının yapıldığı, seçimlerin kaybedilmesinin ardından yolun tamamlanamadığı öğrenildi. Yönetimi kazanan belediyenin köylerinde önceliği bu yola vermesi gerektiğini ifade eden mahalle halkı, “Yetkililer sesimizi duysun” dedi.

“MAĞDUR OLDUK”


Konu hakkında bilgi veren mahalle sakinlerinden Muhammet Saymaz, “Alemler Köyü Cennet Mahallesindeyiz. Muhammet Saymaz biz bu yolları yaptırmak için Karacasu Belediyesine müracaatta bulunduk. Yaptığımız müracaatlar çerçevesinde hiçbir sonuç alamadık. Alamadığımız gibi koordinatör Gökhan’la da telefon görüşmemiz oldu. Anlattım kendisine durumu. “Yağmurlar yağdı araçlar çıkmıyor” dedim. “Mazot yok, yapamayacağız” dedi. Burası benim şahsi yolum değil. 40 kişinin kullandığı evlerine gittikleri bir yol burası. İnsanlar mağdur. İmza topladık. Bu yol için derdimizi kime anlatacaksak anlatalım diye düşündük. Taksi çıkmıyor. Sürekli ön takımları yaptırmak zorunda kalıyoruz. Yağmur yağdığında her yer göl gibi oluyor” dedi.

“YETKİLİLER ARAÇLARINA BİNİP BİR GELSİNLER”


Mahalle sakinlerinden Mehmet Ünlü ise, “Yetkililer kendi araçlarına binsinler burayı gelip görsünler. Elma yüklediğimiz araçları götüremiyoruz. Önce başka yerler yapılıp neden buralar kalıyor. Bu yoldan traktörle bile zorlanıyoruz. Bırak asfaltı parkeyi çakıl dökseler razıyız” ifadelerini kullandı. Ümmü Saymaz ise, “Buraya bir çakıl dökülsün. Her yerimiz, eşyalarımız, yemeklerimiz, toz içinde kalıyor. Hiçbir şeyi yiyemiyoruz. Yola en azından taş dökülmesini istiyoruz. Meyvelerimize ağaçlarımıza zarar veriyor” şeklinde konuştu.