Sokağın mevcut haliyle tehlike saçtığını belirten Arslan, "Bu, dar bir sokak. Buna rağmen içine araçlar park ediliyor. Büyük araçlar, bu sokaktan geçerken ev ve iş yerlerimize zarar veriyor. Sokağa hızlı giren araçlar da kaldırım olmadığı için vatandaşımızın güvenliğini tehdit ediyor" dedi.
İncirliova'nın nüfusa göre en büyük ikinci mahallesi olan Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan 427 sokak, yaklaşık iki yıl önce araç trafiğine açıldı. Halk arasında ' Koçarlı Kavşağı' olarak da bilinen 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nın bir bağlantısı olan sokak, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eder hale geldi. Konuyla ilgili, Mahalle Muhtarı Murat Arslan açıklamalarda bulundu.

“BÜYÜK ARAÇLAR EV VE İŞ YERLERİMİZE ZARAR VERİYOR”


Sokağın mevcut kullanım şekli ile ilgili vatandaşlardan çokça şikayet aldıklarını belirten Arslan, "Bu, dar bir sokak. İçine araçların park edilmesi ile birlikte sokak, tamamen sıkıntıya dönüşüyor. Özellikle Koçarlı yönünden gelen araçlar, sokağa kontrolsüz ve hızlı bir şekilde giriyor. Sokak üzerinde evleri bulunan vatandaşlarımız, kaldırım da olmadığı için evlerinden sokağa çıktıklarında, araçların kendilerine çarpma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Büyük araçlar ise ev ve iş yerlerimize sürterek, zarar veriyor. Ayrıca sokağa girmek için meydanda bekleyen araçlar, araç yoğunluğuna neden oluyor. Anlaşılacağı üzere bu sokak, mevcut hali ile can ve mal güvenliğimiz için büyük risk oluşturuyor. Sokakla ilgili, vatandaşlarımızdan sürekli şikayet alıyoruz" dedi.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ


Belediye yetkililerine çağrıda bulunarak, sokağın yeniden düzenlenmesini talep eden Muhtar Arslan, "Daha önce bu sokak, araç trafiğine kapalıydı. 2019 yılında açıldı. Çözüm önerimiz bu sokağın ya eskiden olduğu gibi tekrardan araç trafiğine kapatılması ya da tek yön olarak hizmet vermesidir. Tek yönden kastım ise, araçların sadece Aydın-İzmir Karayolu üzerinden sokağa girmesine izin verilmesidir. Umarım belediye yetkilileri sesimizi duyar da sorunumuzu çözer" ifadelerini kullandı.