Pandemi sürecinin ardından ülke genelinde 1 Temmuz’da yasakların ve kısıtlamaların kalkacağının duyurulmasının ardından turizm bölgelerinde hareketlilik başlarken Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Didim esnafı olarak sezondaki misafirleri hasretle beklediklerini dile getirdi.
İlçedeki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Oda Başkanı Erul, “Didim olarak sezon gelsin diye umutlu bekledik ve Sayın Cumhurbaşkanımızın 1 Temmuz’da yasakların kalkacağını duyurmasının ardından esnaflar olarak nefes aldık. Bu yıl pandemi sürecindeki 2. sezona girdik. Haziran ayını zaten geride bıraktık. 12’de müzik kısıtlaması var, bununla ilgili de görüşmeler yapılacaktır. Bunun dışında artık biz esnaflar olarak tüm enerjimizi sezona vermeliyiz. Bizler 1 Temmuz itibariyle misafirlerimizi bekliyoruz. Didim’e daha fazla turist ve tatilci çekmek için çalışmalıyız. 2 aylık bir sezonumuz var. Esnaflarımız ve mekanlarımız hazır. Biz hazırız ve güzel bir sezon geçirmeyi bekliyoruz.” dedi.

“ARA ELEMAN SIKINTISI”


Didim’de şu süreçte ara elaman sıkıntısının da yaşandığını kaydeden Erul, İş-Kur üzerinden bu sorunları çözme gayretinde olduklarını, oda olarak da yönlendirmeler yaptıklarını ifade etti.

“PANDEMİYE RAĞMEN ÜYEMİZ ARTTI”


Göreve geldikleri 3 yıllık sürede odaya üye kaydı anlamında ciddi artış olduğunu belirten Erul, “Göreve seçildiğimiz en fazla üyesi olan Kuşadası Esnaf Odasıyla aramızda 600’e yakın üye farkı vardı ama 3 yıllık sürede üye anlamında neredeyse onları yakaladık. Bu süreçte Didim’e ilgi çok fazla oldu. Pandemiye rağmen üye sayımız arttı. Bu da girişimlerin ve esnafların Didim’e büyük ilgi gösterdiğinin kanıtıdır. Didim bu anlamda gelişen bir yer ve ilgi ona göre de çok fazla.” ifadelerine yer verdi.