Germencik'in yaklaşık bin 500 nüfuslu Mursallı Mahallesi'nde 15 yıldır muhtarlık görevini yürüten Hicri Taşdelen, Temmuz 2019'da motosikleti ile geçirdiği trafik kazasında, hayatını kaybetti. Taşdelen'den boşalan muhtarlık görevi için 6 Haziran'da ara seçime gidildi. Muhtarlık için toplam 10 aday yarıştı. Kıyasıya rekabete sahne olan seçimi, berber esnaflarından Ali Demir kazandı. Geçerli sayılan 752 oydan 177’sini alarak, Mursallı Mahallesi’nin yeni muhtarı olan Demir, mazbatasını aldı.

"ARTIK SEÇİM GERİDE KALDI"

Görevini layıkıyla yapacağını dile getiren Demir, "10 adayın yarıştığı güzel bir muhtarlık seçimi yaşadık. Mahalle sakinlerimizin teveccühü ile muhtar seçildim. Kesinlikle kimseye küs, dargın değilim. Artık seçim geride kaldı. Görevimi layıkıyla yapacağım. Ayrımcılık yapmadan tüm mahalle sakinlerimize eşit bir şekilde hizmet edeceğim. Kafamdaki projeleri bir bir hayata geçireceğim" dedi.

AZ ZAMANDA ÇOK İŞ YAPTI

Görevine başlamasının ardından, yaptığı çalışmaları da anlatan Demir, "Mahallemizin ortak kullanım alanı olan tuvaletlerimiz çok kötü durumdaydı. Girişimlerimiz sonucu belediye ekiplerimiz, tuvaletlerimizi baştan aşağı yenilemek için çalışma başlattı. Mahallemizdeki kilisenin içi çok pisti. El birliği ile kiliseyi temizleyip, kapısına kilit taktık. Muhtarlık ofisimizin bakımını yaptık, eşya ihtiyacını karşıladık. Mahallemizin çalışmayan güvenlik kamera sistemini elden geçirdik, aktif hale getirdik. Destekleri için mahalle sakinlerim adına Germencik Belediye Başkanımız Sayın Fuat Öndeş ve ekibine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.