Germencik'te yaşayan 40 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Ahmet Türkaslan, Camikebir Mahallesi, Namık Kemal Caddesi üzerinde 'Çorba Durağı' isimli bir lokantayı hizmete açtı. Menüsünde ayak paça, kelle paça, işkembe ve mercimek çorbaları ile sulu yemek ve tatlı çeşitleri bulunan lokanta, 'Sudan değil, kemik suyundan' sloganını benimsedi. Çorba ve yemeklerini, şifa kaynağı olarak bilinen hakiki ‘kemik suyu’ ile hazırladığı duyulan lokanta, kısa sürede yoğun ilgi gördü. Özellikle birbirinden lezzetli çorbalarının ünü ilçe sınırlarını aştı. Lokanta, her gün farklı ilçelerden çorba içmeye gelen vatandaşları ağırlamaya başladı.

BABA MESLEĞİ

Esnaf Ahmet Türkaslan, Afyon'un Şuhut ilçesinde babasının meşhur çorbacı dükkanı olduğunu, mesleği de babasından öğrendiğini söyledi. Baba mesleğini sürdürmenin mutluluğunu yaşayan Türkaslan, "Babam gibi benim de çorbalarım meşhurdur. Çorbalarımızı itina ile hazırlıyoruz. Mahalle kasabımızdan aldığımız kemikleri, güzelce temizleyip fırına veriyoruz. Odun ateşinde 12 saat pişirmemizin ardından, lezzeti ve kıvamı oturan çorbalarımızı sabahın erken saatlerinden itibaren müşterilerimize servis ediyoruz. Kemik suyu ile hazırladığımız doğal, katkısız çorbalarımızla vatandaşlarımız sadece karınlarını doyurmuyor, birçok hastalıktan da korunuyor" dedi.

ŞİFA KAYNAĞI

Kemik suyunun şifa kaynağı olduğunu hatırlatan Türkaslan, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, gribe, bağırsak hastalıklarına, eklem problemlerine, cilde ve birçok rahatsızlığa iyi geldiğini söyledi. Türkaslan, günlük olarak hazırladığı kemik suyunu çorbalarının yanı sıra sulu yemeklerine de kattığını dile getirdi. Kemik suyunu evde çıkarmanın maliyetli ve zahmetli olduğunu belirten Türkaslan, isteyen vatandaşlara kemik suyu da temin ettiklerini söyledi. 40 kişilik kapasiteye sahip iş yerinde, 06.00 ile 21.00 saatleri arasında hizmet veren Türkaslan, tüm vatandaşları çorba, yemek ve tatlılarından yemek için Çorba Durağı'na beklediğini sözlerine ekledi.