Kuraklık çanlarının çaldığı Aydın hafta sonu çok farklı bir gün geçirdi. Yetkililerce ovalarda üretim yapanlara kuraklık nedeniyle az su isteyen ürünler tercih etmesi konusunda uyarı yapılan Aydın’da Haziran ayında sel felaketi yaşandı. Nazilli, Sultanhisar, Köşk ve Efeler ilçelerinin yüksek kesimlerinde yaşanan şiddetli yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yaklaşık bir saat süren etkili yağış ile birlikte birçok dağ köyü sele maruz kaldı. Yağmur sularının önüne kattığı ağaçlar ve kayalar yolların kapanmasına neden oldu. Yollar yarıldı, araçlar toprak altında kaldı. Birçok ev ise yağmur sularının taşıdığı çamurlarla doldu. KÖŞK'TE ARAÇLAR TOPRAK ALTINDA KALDI Aydın'ın Köşk ilçesinde önceki gün öğleden sonra etkili olan yağış sele neden oldu. Köşk'te şiddetli yağmur önüne kattığı ne varsa sürükledi. Köşk'ün Başçayır, Kızılcaköy ve Uzundere mahallelerinde dere yatakları taştı. Uzundere'nin Köseler Mahallesinde yol kenarına bırakılan bir araç toprak altına gömülürken, bir araç sürüklendi. Yol kenarındaki beton direğe takılı kalan araçta maddi hasar oluştu. Başçayır'da da bir araç selden zarar gördü. Kızılcaköy’de yağmur sularının taşıdığı devasa kayalar yolların kapanmasına neden oldu. Köseler'de dağlardan gelen kaya ve topraklar Köşk-Başçayır yolununun trafiğe kapanmasına neden oldu. Evler ve ahırlar sular altında kaldı.

NAZİLLİ’DE YOLLAR KAPANDI, EVLERİ SU BASTI

Nazilli’de etkili olan sağanak yağış başta Bağcıllı olmak üzere Ketenova, Kuşçular ve Ovacık mahallelerinde afete neden oldu. Bağcıllı Mahallesinde dere yatağından taşan sel suları bazı araçları yuttu. Kahvehane ve evler sular içinde kaldı. yollar ulaşıma kapandı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, selin ardından maddi ve manevi hasarın meydana geldiği bölgelerde ekibi ile birlikte incelemelerde bulundu. Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler de selden zarar gören mahallere giderek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Nazilli’nin başta Bağcıllı Mahallesi olmak üzere pek çok noktasında afete neden olan yağışların ardından ilçe genelinde yaraları sarmak için kriz masası oluşturuldu. Sel haberini alan Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlker, Bağcıllı Mahallesi’ne giderek incelemelerde bulundu. Yüksek kesimlerden gelen sel suları nedeniyle derelerin taştığını ve evlerin sular altında kaldığını dile getiren Bağcıllı Muhtarı Hasan Güler, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ MAKİNELERİNİ SEFERBER ETTİ

Etkili olan sağanak yağış sonrasında oluşan su taşkınlarına Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri anında müdahale etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri Efeler’in Musluca, Aşağıkayacık, Köşk’ün Başçayır, Karatepe, Uzundere ve Kızılcaköy, Sultanhisar’ın Malgaç Mustafa ve Uzunlar, Nazilli’nin Ketenova, Ovacık, Kuşçular ve Bağcıllı mahallelerinde taşkın yaşanan yerlere anında müdahale etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ, Fen İşleri, Çevre Koruma ve İtfaiye ekiplerince çalışma gerçekleştirilen yerlerde yollar tekrar trafiğe açılarak, iyileştirme çalışmaları hızlıca devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu taşkın yaşanan yerlerde Büyükşehir ekiplerinin gereken çalışmaları yaptığını belirterek, su taşkınlarından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

KUŞADASI VE DİDİM’DE SEFA, DOĞUDA DERT OLDU

Aydın’ın doğu ilçeleri yağmurdan kaynaklanan selin açtığı yaralarla uğraşırken, Kuşadası ve Didim’de güneşten bunalan tatilciler denize girerek serinlemeye çalıştı. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ilçesine çevre illerden hafta sonu tatili için gelenler, sahillerde yoğunluk oluşturdu. Hava sıcaklığının 32, deniz suyu sıcaklığının 27 derece olduğu ilçedeki Kadınlar Denizi, Sevgi ve Kuştur plajlarında boş yer kalmadı. Doğal güzelliği dolayısıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'na da tatilciler yoğun ilgi gösterdi. Didim sahillerinde de benzer görüntüler yaşandı.
Kuşadası ve Didim’de tatilciler yakıcı güneş sıcağından kurtulmak için kendilerini denizin serin sularına bırakırken, Aydın’ın doğu ilçelerindeki vatandaşlar yağan yağmur sularından canlarını korumaya çalıştı.