Aralarında Yaprak Dökümü, Ezel, Arka Sokaklar, Çarpışma, Aylan Baby, Newyork’ta Beş Minare ve Reis’in de bulunduğu 200'e yakın dizi ve filmde rol alan ünlü oyuncu Aydan Çakır, Aydın’ın İncirliova ilçesine geldi. İlçede bir süredir çeşitli ziyaretlerde bulunan Çakır, oyunculuk serüvenini ve İncirliova'ya geliş nedenini anlattı.

TİYATRO MERAKI


Çakır, memleketi Düzce'de 5 yaşındayken büyükleri ile birlikte ziyaret ettiği yaklaşık 3 bin 500 yıllık Konuralp Antik Kenti'nde antik tiyatroyu görmesi ile kendisinde tiyatro merakının oluştuğunu söyledi. Tiyatroya ortaokulda başladığını, lisede de devam ettiğini ifade eden Çakır, ilk rolünün Hababam Sınıfı tiyatro oyununda, 'Güdük Necmi' karakterini canlandırmak olduğunu dile getirdi. Çakır, ilk defa televizyon ekranına da 'Ne Ekersen Onu Biçersin' filmi ile çıktığını ifade etti.

BABASI EVDEN KOVDU


Tiyatro oyuncusu olma isteği yüzünden babasının kendisini evden kovduğunu dile getiren Çakır, "Evden ayrıldıktan sonra, bir bölüm diye başladığım Karadağlar dizisinde 40 bölüm rol alma fırsatı buldum. Böylelikle bütün Türkiye, beni tanımaya başladı. Babam, sete yanında bir arkadaşı ile geldi, 'Ben bunu evden kovdum da oldu' dedi. Ben de kendisine 'Keşke evden kovmayıp destek olsaydın, kim bilir nerelere gelirdik' yanıtını verdim. Çünkü konservatuara gitmek istiyorum. O süreçte konservatuara girmemi garantilemek için belli bir ücret karşılığında üniversite öğretmenlerinden ders almalıydım. Babam, böyle bir girişimde bulunmadı, bana ‘tiyatrocu olup aç mı kalacaksın’ dedi" şeklinde konuştu.

MANYETİK AKTÖR


Konservatuar okumadığını ancak 6 üniversitenin farklı bölümlerini kazandığını kaydeden Çakır, tiyatro aşkı nedeniyle sahnelerden kopamadığı için üniversitelerde, devamsızlıktan kaldığını söyledi. Rol aldığı dizi ve filmlerden de bahseden Çakır, Türkiye'de ilk ve son cumhurbaşkanları ile ilgili çekilen filmlerde oynayan ve 5 farklı deli karakterini canlandıran tek aktör olduğunu dile getirdi. Çakır, aldığı eğitimle yakın zamanda da dünyanın tek manyetik aktörü unvanını elde ettiğini söyledi.

180 ÜLKEDE VİZYONA GİRECEK FİLM


Çakır, dünyaca ünlü oyuncu Mike Mitchell'in 'Kan Kokusu' filmi ve İncirliovalı film yapımcısı, organizatör Vedat Uçar'ın isteği üzerine İncirliova'ya geldiğini anlattı. Kan Kokusu'nun tamamen Amerika ve Avrupalı aktör ve aktrislerin yer alacağı bir film olacağını ve 170-180 ülkede vizyona gireceğini belirten Çakır, filmin çekimlerinin Muğla'nın Fethiye ilçesinde başlayacağını, Denizli'nin Çameli ilçesinde de devam edeceğini söyledi.

“MİKE MİTCHELL YAKIN ARKADAŞIM”


Uçar'ın filmin bir hafta, 10 günlük çekiminin İncirliova coğrafyasında yapılmasını istediğini kaydeden Çakır, "Filmin yapımcısı ve baş aktörlerinden birisi de Mike Mitchell. Kendisi Gladyatör, Cesur Yürek, 007 James Bond gibi birçok Hollywood filminde görev alan bir aktör. Benim de çok yakın bir arkadaşım. 5-6 yıldır birlikte birkaç projede yer alma fırsatı bulduk. O da ‘sen nasıl uygun görürsen git, bak, gör’ dedi. Ben de hem Vedat’ın ricası, hem de Mike Mitchell’in emrini yerine getirmek üzere İncirliova’ya, Aydın’a geldim. İnşallah bu coğrafya da Hollywood’a açılacak. Dünya, bu coğrafyanın da ismini sinema alanında duyacak" diye konuştu.

"SİNEMA FİLMİ İÇİN GÜZEL BİR MEKAN"


İncirliova'nın çok güzel, otantik bir yer olduğunu ifade eden Çakır, "İncirliova’nın Ege'de tanınan, bilinen yerlerin arasında Kuşadası, Didim, Selçuk, Efes kadar adının duyulmamasına da şaşırıyorum. Balkanlar’dan, Yunanistan'dan gelen göçmenlerimizin, soydaşlarımızın yaşadığı bir coğrafya. İsminin, olumlu şeylerle duyulması için gayret edeceğiz. Bu coğrafya Türk-Yunan ilişkisini başlatabilecek sinema filmi için güzel bir mekan olabilir" dedi.