Memleket Partisi Aydın İl Başkanı Cavit Yenipazarlı, partisinin il yönetimi ve ilçe başkanlarının tanıtım toplantısında gündemi değerlendirdi. Hedeflerinin iktidar olduğunu söyleyen İl Başkanı Yenipazarlı, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın Memleket Partisi’ne geçeceği yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda da bulundu.

CHP’Lİ ARKADAŞLARIMIZIN RAKİBİ DEĞİLİZ”


Memleket Partisi’ne geçişlerin devam ettiğini söyleyen Yenipazarlı, “İstifalar hala daha devam ediyor. Daha yüklü miktarda istifalar gelecektir. Şunu bilmenizi istiyorum. Biz hiçbir siyasi partinin özellikle de CHP’nin düşmanı değiliz. CHP’li arkadaşlarımızın hasmı ya da rakibi değiliz. Bütün partilere eşit mesafedeyiz. Bir gün yüz yüze bakacağımızı, yeniden ellerimizi tutacağımızı, unutmamız gerekiyor. Dostlukları zedelememiz gerekiyor. Arkadaşlarımıza, kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Birbirimizin onurunu zedeleyecek, hasımlık yapmamızı gerektirecek, bir düşünce ya da davranış içerisinde olmamayı öneriyorum.” diye konuştu.

“FATİH ATAY İLE GÖRÜŞMEM OLMADI”

CHP’li Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın Memleket Partisi’ne geçeceği yönündeki iddialarla ilgili sorulan bir soruya cevap veren İl Başkanı Yenipazarlı, “Bu konuyla ilgili Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile ilgili kesinlikle bir görüşmem olmamıştır. Böyle bir talebim olmamıştır. Böyle bir önerimde yoktur. Ondan da bana böyle bir öneri ve talep gelmemiştir. Bunu bilmenizi istiyorum. Bizim önce örgütlenmemizi tamamlamamız gerekiyor. 17 ilçede örgütlenmeyi yapacağız. Daha sonra bakacağız, transfer olmak isteyen belediye başkanlarımız ya da yöneticilerimiz olursa kimseye hayır demeyiz. Bu konuda girişimimiz olmadı, onlardan da bize talep gelmedi. Tabi ki isteriz birçok belediye başkanımızın partimiz saflarında mücadele etmesini ancak bugün için böyle bir şey yok.” şeklinde konuştu.

“MİLLET İTTİFAKI’NIN YANINDA YER ALACAĞIZ”

Parti olarak yerlerinin Millet İttifakı olduğunu kaydeden Yenipazarlı, “Cumhur İttifakı ile asla bir arada olmamız mümkün değildir. Siyasi düşüncelerimiz, siyasi mücadele tarihimiz, siyasi inançlarımız bunun ispatıdır. Cumhur İttifakı’nın asla yanında değiliz. Şartlar ne olursa olsun Millet İttifakı’nın yanında yer alacağız. Memleket Partisi olarak iktidarı yıkacağımız kesin. Çünkü bir siyasi partinin iktidar hedefi yoksa iktidar beklentiniz yoksa siyasi parti olma varlığınıza da gerek yok. Bizim siyasi varlığımız iktidar olmaya yöneliktir. Önümüzdeki seçimlerde yüzde 50 artı 1’i yakalayarak iktidar olacağımız kesindir. Muhalefetin de düzgün bir muhalefet yapmadığı açıktır.” dedi.