Proje kapsamında ilçeye bağlı çeşitli mahallelerde İŞKUR işbirliği ile açılan bilgi ve beceri kazandırma kurslarına 438 kadın devam ederken kursiyerlere kurs sürecince günlük 70 TL harçlık ödendiği ve SSK primlerinin de karşılandığı bilgisi verildi. Kurs sonrasında da kursiyerlerin bedeli karşılığında çeşitli gıda ürünleri üretip aile bütçelerine katkı yapmaları sağlanacağı aktarıldı.

TEMMUZDA ÜRETİM BAŞLIYOR


Açılan kursların yanı sıra proje kapsamında alınan makine ve ekipmanlar Yenice Mahallesinde hazine tarafından bu amaç için Kaymakamlığa tahsis edilen eski Jandarma Karakol Binasında montaj ve kurulumlarına başlanıldı. Kaymakam Ahmet Soley konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada
"Makine ve akşamların montajı Haziran ayı içinde tamamlanacak. Kurulan tesisle Temmuz başında deneme üretimlerine başlanılacak. Kurulan tesisin proje gereği Kaymakamlık, Karacasu Belediye Başkanlığı, SYD Vakfı ve Karacasu Ziraat Odası Başkanlığı olan, “Karacasu İçin Birlik Limited.Ş.T.İ.” adlı şirketçe çalıştırılacak ve süren kurslar tamamlandıktan sonra talep edildiği takdirde yeni kurslar da açılabilecek" dedi.