1984 yılında temeli atılan, ilçe halkının maddi ve manevi katkılarıyla yaptırılan camide başlatılan tadilat çalışmalarına zaman zaman tepki gelirken, müftülük binası son yapılan çalışmalarla bambaşka bir görünüme kavuştu. Caminin ilk yapımında emek harcayan isimler caminin zemin kata taşınmasına tepki göstermiş, resmi makamlara şikayet dilekçeleri yazmıştı. Aradan geçen yıllar içerisinde bu çalışmalar tamamlanırken ayrıca malzeme ve işçilik olarak konferans salonu için 100 bin, müftülük ön cam giydirme ile yalıtım işleri için ise 186 bin lira harcandığı öğrenildi

FARKLI YAPILAR BİR ARADA


Konu ile ilgili resmi kaynaklardan edinilen bilgide; “ Karacasu İlçe Müftülüğü hizmet binası bünyesinde Merkez Kız Kursu, Engelsiz Süleyman Rüşdi Cami ile birlikte din hizmet verilmektedir. İlçe müftülüğünün ve anılan hizmet yapılarının ilçeye hizmet noktasında daha nitelikli olabilmesi, ilçemizin ve kurumumuzun prestijine katkı sağlamak amacıyla 2018 yılında başlanmış olan tadilat programı ile inşaat sürecine girilmiş ve birinci aşaması 2018 yılı sonu itibariyle tamamlanmıştır. Bu süreçte kurumların yönetmelikler gereği olarak ihale usulü ile çalışmaları zorunluluğu sebebiyle yapılan değerlendirmelerde bu işlemin büyük bir yekün oluşturduğu belirlenmiştir” denildi.

150 KİŞİLİK KONFERANS SALONU


Ayrıca, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, İl Müftülüğü ve Kaymakamlık ile yapılan istişareler neticesinde bu programın ikinci aşaması olan çatı katında 150 kişilik bir konferans salonu ile müftülüğün cam cephe ve yalıtım işleri aşamasına geçilmiştir. Bu amaçla başlanan çalışmalarda günün şartları içerisinde malzeme ve işçilik olarak konferans salonu için 100 bin, müftülük ön cam giydirme ile yalıtım işleri için ise 186 bin lira olarak yapılan ihale ile tadilatın başlaması sağlanmıştır. 2019 yılı ilk aylarda başlayan ikinci aşama yüklenici müteahhit firmanın işleri taahhüt ettiği süre içerisinde yapmamasından dolayı olarak yaklaşık bir buçuk yıl inşaat işlerine ara verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

MÜFETTİŞ İNCELEMESİ YAPILDI


Son olarak, “2020 yılında yeni girişimler neticesinde ikinci aşama inşaat işlerine yeniden başlanmış konferans salonu ile Müftülük cam cephe ve yalıtım işleri başta Türkiye Diyanet Vakfı olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla tamamlanarak Müftülük hizmet binasına kamu binası görünümü kazandırılmıştır. Ancak konferans salonunun iç kısmında tefrişatın yapılma durumu beklenmektedir. Şu günlerde Vakfımız üzerinde borç yükünü hafifleterek önümüzdeki süreçte kalan tefrişat işlemlerinin devam ettirilmesine gayret edilecektir. Başkanlığımızın ödenek bütçesinin olmaması ve din hizmetinin sağlanmasında Türkiye Diyanet Vakfının destekleriyle devam eden bu işlemlerin Kasım ayı içerisinde iki adet Vakıf müfettişi tarafından yapılan denetimler neticesinde yapılan tadilat işleminin ve vakıf harcamalarının yönetmeliklere ve düzenlemelere uygun şekilde yapıldığının belirlenmesiyle birlikte kalan tefrişat işleminin tamamlanmasında 2021 yılı içerisinde devam edilecek olup ilçemizin gelecek günlerinde daha nezih ve kullanışlı bir yapı içinde dini ve kültürel içerikli hizmetler sunulmasına imkan sağlanacaktır” şeklinde bilgilendirme yapıldı.