Hastaların şifa bulmak için geldiği ADÜ Hastanesi’nin rengarenk motiflerle boyanan duvarlarıyla hastalara neşe kaynağı oluyor. Ağır bakım hastalarının tedavi gördüğü Palyatif Bölümü’nün sarımsı ve kasvetli duvarları, Adnan Menderes Üniversitesi Resim Öğretmenliği mezunu olan Burhan Babacan tarafından gönüllü olarak rengarenk resimlerle boyandı. Babacan’ın önce çizimlerini yapıp ardından boyadığı motifler birer sanat eserine dönüşürken hastanen duvarları sanat galerisi haline geldi. Ortaya çıkan sanatsal görüntü hem hastalara hem de hastane çalışanlarına neşe kaynağı oldu.

GÜLÜMSETEBİLDİYSEK NE MUTLU BİZE

Hastane duvarlarını hastaların ilgisini çekecek şekilde renklendirdiklerini söyleyen Burhan Babacan “Hastane duvarlarındaki kasvetli görüntüye son vermek istedik. Hastane yönetimiyle görüşüp çalışmalara başladık. Duvarları renklendirip resimlerle süsledik. Palyatif Bölümünün duvarları ilgi çekecek hale geldi. Hasta ve hasta yakınlarının veya hastane çalışanlarının yüzünde bir nebze olsun gülümseme oluşturabilirsek ne mutlu bize” dedi,

ÜNİVERSİTEMİZİN YANINDAYIZ

Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam edeceğini belirten Babacan, “Aydin ilinde sosyal sorumluluk projelerine gönüllü olarak farkındalık yaratmaya babacan sanat Atölyesi olarak her zaman devam edeceğiz. Güzel memleketimin değerli üniversitesinde okuyup meslek sahibi olmak ve bu üniversitenin adı Altında görev almak beni her zaman onurlandırmıştır. Adnan Menderes üniversitemiz bu şehrin değerine değer kalmakta. Biz de bu konuda her zaman üniversitemizin yanındayız” diye konuştu.