Aydın İl Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği iş birliğinde engelliler ve aileleri için kahvaltı programı düzenlendi. Koçarlı Belediyesi’nin Adnan Menderes Kent Ormanı’nda ev sahipliği yaptığı programa Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mikail Kavaklı, Türkiye Beyazay Derneği Aydın Şube Başkanı Demet Pilevneli ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Kanat da katıldı.

“KOÇARLI HALKI GERÇEKTEN ÇOK BAHTLI”


Programda konuşan Başkan Pilevneli, engelliler ve ailelerinin çok güzel vakit geçirdiğini söyledi. Misafirperverliği için Belediye Başkanı Kaplan’a teşekkür eden Pilevneli, “Başkanımız güzel bir ev sahipliği yaptı. Kendisini uzun yıllardır tanıyoruz, başarılarını görmek, çıkardığı eserleri bizzat izlemek bize ayrıca gurur veriyor. Bütün engellilerimiz adına kendisine çok teşekkür ediyoruz. Koçarlı halkı gerçekten çok bahtlı” dedi.

“HERKES BİR ENGELLİ ADAYI”


Engelli vatandaşlar ve aileleri ile yakından ilgilenen Başkan Kaplan da, her vatandaşın bir engelli adayı olduğunu söyledi. Kentsel hayatta engelli vatandaşları göz ardı etmediklerinin altını çizen Kaplan, kamu yatırımları ve sosyal alanlarda engelli vatandaşların rahatça ulaşımlarını sağlayabilecekleri ve ihtiyaçlarını giderebilecekleri alanlar oluşturduklarını dile getirdi.

ENGELLİLER İÇİN İKİ PROJE


Engelliler için iki önemli projesi olduğunu anlatan Başkan Kaplan, "Engelsiz yaşam parkı projemiz var. Bu yıl sonuna doğru ona başlamak istiyoruz. Proje nihai aşamaya geldi. Gene engellilerin maç müsabakalarını yapabileceği bir projeyi Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) sunduk. GEKA'dan bir destek alabilirsek onu da hayata geçireceğiz. Bu projenin bir benzeri Aksaray ve Antalya'da var. Üçüncüsünü Koçarlı'da yapma gayreti içindeyiz. Bu, Ege Bölgesi’ne hitap eden önemli ve büyük bir proje olacak. GEKA destek vermezse Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza projemizi sunacağız. O noktada da bir çalışmamız var” ifadelerini kullandı. Öte yandan programa katılan engelli Mustafa Erol, Başkan Kaplan’a burnu ile yazdığı bir kitabını hediye etti.