Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Altı Nokta Körler Derneği ve Serüven Bilim ve Sanat Merkezi işbirliğinde ‘Görme Parmaklar’ adlı seramik ve resim sergisi düzenlendi. Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen sergiye Aydın Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen, Serüven Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Begüm Tosun Akın, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

“İMKANLAR VERİLDİĞİNDE NELER YAPABİLDİĞİMİZİ ORTAYA KOYDUK”

Serginin açılışında konuşan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Özen, “Görme engelliler film, resim, seramik, tiyatro, bilişim diyor. İmkanlar verildiğinde neleri başarabileceğimizin en bariz örneğini bu sergide karınca kararınca amatörce de olsa ortaya koymaya çalıştık. Bunları ortaya koyarken bizlere bu anlamda destek olan engellilerin annesi olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Özlem Çerçioğlu’na kursumuzun eğitmeni Begüm kardeşime, Serüven Bilim ve Sanat Merkezi kurucusu Alper hocama çok teşekkür ediyorum. İmkanlar sağlandığında demek ki engeller ortadan kalkabiliyormuş. Demek ki yapılamaz denen şeyler yapılabiliyormuş. Görme engelli resim de yapabiliyor, tiyatroda oynayabiliyor, sinemada rol de alabiliyor, seramik de heykel sanatını da ortaya koyabiliyormuş. Bu anlamda yeter ki imkanlar sunulsun, imkanlar verilsin ve bizler de engelliliğin bir engel olmadığını, farklılık olduğunu ortaya koyabilelim.” dedi.

“AYDIN YÖRESİ ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTIK”

Sergi ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Görsel Sanatlar Öğretmeni Akın ise “Bu kurs ve sergi benim hayalimdi. Çok şükür gerçekleşti. Katılımcı dernek üyeleri Abdullah Acuma, Altan Kastancı, Bayram Özen, Emine Yılmaz, Eray Yüksel ve Felit Karakuş’tur. İlk olarak seramik eserlerle başladık. Onlara maketler, heykeller yaptım. Genelde Aydın yöresi üzerinde yoğunlaştık. Türkiye’de ilk ve bunun öncüsü Aydın olsun istedik. Aydın’a özgü heykeller yaptık. İncir, zeytin, Üç gözler, deve güreşi, deve heykelleri, efe heykelleri bunların üzerine yoğunlaştık. Bunları bir günde yaptılar. Sergide toplamda 56 paket ürünümüz var. Bize bu imkanı veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Özlem Çerçioğlu ve Aydın Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Sergiyi gezen vatandaşlar yapılan sanat eserlerinden dolayı görme engelli vatandaşları tebrik etti.