TFF 2. Lig’de mücadele edecek olan Nazilli Belediyespor’un yeni teknik direktörü belli oldu. Sezon bitiminde Mesut Toros ile anlaşma sağlayan ancak bir süre önce karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran siyah-beyazlı kurmaylar, son olarak Ofspor’da görev yapan 40 yaşındaki teknik direktör Kadir Kar ile anlaşma sağladı. Nazilli’ye gelen Kar ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

“HOCAMIZA GÜVENİYORUZ”

Kulüp Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Kulüp Başkanı Soner Yelkovan’ın yanı sıra Genel Kaptan Haluk Volaka ve yönetim kurulu üyesi Erkan Abbasoğlu katıldı. Törende konuşan Başkan Yelkovan, “2021-2022 sezonu öncesi malum bir yapılandırmaya girmiştik. Elimizden olmayan nedenlerden dolayı karşılıklı olarak bir ayrılık meydana geldi. Biz geçen sezonda aynı olayı yaşamıştık. Bunda da bir hayır vardır dedik. Nazilli tercih edilen bir şehirdir, bir takımdır. Vakit kaybetmeden Kadir Kar hocamızın üzerinde yoğunlaştık. Telefon görüşmemizde kendisinin de burayı çok istediğinden biz anladık. Kilometrelerce uzakta olmasına rağmen vakit kaybetmeden hocamızla teknik ve mali konuları aşarak Nazilli’ye davet ettik. Hocamız Nazilli’ye gelerek tesislerimizi gezdi. Nazillimizi bilen bir hocamız. Daha önce burada yardımcı hocalık da yaptı. Biz hocamıza çok güvendik. Onun hedefleri bizim hedeflerimize yakındı. Kendisi de genç. Genç olmasını da daha dinamik bir takım olacağımızın bir sinyali olarak görüyoruz. Hayırlısı olsun inşallah güzel bir sezon geçiririz. Güzel bir futbolla taraftarımıza, Nazillimize, Ege Bölgesi’ne yakışan bir oyun ortaya koyarız. Sezon sonunu inşallah iyi bir yerlerde bitirmek istiyoruz. Nazilli hedefsiz değildir, her zaman hedefi olan bir kulübüz. O hedefi de ilerleyen günlerde maçlar başlayınca göreceğiz.” diye konuştu.

“SEZON SONUNDA HEP BERABER MUTLU OLACAĞIZ”

Nazilli Belediyespor’u yakından takip ettiğini ifade eden Teknik Direktör Kadir Kar, “Tanıdığım bir camiaya geldim. Bu camianın her zaman hedeflerinin olduğunu biliyorum. Ne istediğimiz, nasıl bir zorlu camiada mücadele edeceğimizi biliyoruz. Nazilli Belediyespor’a yakışan, içerde dışarda hangi deplasmanda olsun, Nazillimizi en iyi şekilde temsil edecek, maç skoru ne olursa olsun alkışlanacak bir takım yaratacağız. Sabırlı olacağız. En iyi kadroyu oluşturup bir hedef belirleyeceğiz ve inşallah sezon sonunda en azından bir Play-Off oynama adına bir yol çıktık. Bu süreci en iyi şekilde kullanmamız lazım. Telaş etmeden, sakin kalarak en iyi transferleri yapacağız. Tesis ve sahamızın çalışma koşullarının çok iyi olması bizim için büyük bir avantaj. Bu avantajlarımızı en iyi kullanarak camiamıza yakışan en iyi takımımızı yaratacağız. Sezon sonunda göreceğiz ki hep beraber mutlu olacağız. Mutlaka eleştiriler olacaktır. Ama yapıcı olmasını istiyorum. Mühim olan icraat. Bunu hep beraber yaşayıp göreceğiz. Lig bittiğinde kamuoyunun takdir ettiği bir takım yaratacağız.” şeklinde konuştu.

“SİZLERİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM”

Sorulan soru üzerine kariyeri hakkında açıklamalarda bulunan Kar, “12 sene profesyonel hayatım var ve 31 yaşında antrenörlüğe başladım. Türkiye’nin birçok bölgesinde Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Erzincanspor, Erokspor, Orduspor, Ankara Demirspor’da yardımcı antrenörlük yaptım. İki sene önce de Pazarspor’da teknik direktörlük görevine başladım ve şampiyonluk nasip oldu. Daha sonra görev aldığım Ofspor’u Play-Off’a taşıdık. Kendi adıma her sene üzerine koyan, gelişmeye açık, gelişen ve hiçbir zaman olumlu ya da olumsuz kendimi yeterli görmeyen birisiyim. Heyecanımızla, dinamimizle bu camiayı yakışan, sizleri iyi temsil eden bir kardeşiniz olacağım.” dedi. Nazilli dışarıdan her teknik adamın çalışmasını isteyeceği bir camia olduğunu dile getiren Kar, “Çalışma şartlarının ve potansiyelinin olduğu bir camia. Kendi adıma burada çalışmak çok değerli, çok artıları olacağı yönünde bir camiaya geldim. Ben alt liglerden Süper Lig’e oyuncular gönderen bir teknik adamım. Nazillisporumuza inşallah bu tür katkılarımız olacak.” diye konuştu.

“BİZE İNANSINLAR”

12 Temmuz’da Nazilli’de takım olarak toplanacaklarını ifade eden Kar, “Yaklaşık bir aylık bir süremiz var. Bu süre zarfında acele etmeden, karakteri düzgün oyuncuları transfer edeceğiz. En iyi kadroyu oluşturacağız. Tabi ki bir alternatifleri olan bir transfer listemiz var. Acele etmeyeceğiz. Sakin kalarak eksik bölgeleri tamamlayacağız. İç transferde anlaşmış olduğumuz ve anlaşacağımız oyuncular var. Değerlendirmesini hep beraber yapacağız. Tesisler ile ilgili açıklamalarda bulunan Kar, “Tesislerimiz, 1.Lig ve Süper Lig ayarında bir tesis. Tesislerimiz inanılmaz iyi. Futbolcu kardeşlerim içinde her zaman önceliklidir. Tesislerimizin kıymetini bileceğiz.” şeklinde konuştu. Taraftarlara seslenen Kar, “Sosyal medyayı kullanan bir teknik direktör değilim. Zor bir lig. Taraftarının beklentisi her zaman büyük. Hangi koşulda olursa olsun galip gelmek için şampiyon olmak için her zaman bir beklenti var. Biz hayal satmıyoruz ama bir hayalimizin olduğunu taraftara anlatacağız. Bize inansınlar, güvensinler ve en önemlisi sabırlı olsunlar. Tabi ki eleştiri olacak. Pozitif olarak baksınlar, eleştiriyi olumlu olarak baksınlar. Bu takım Nazilli’nin takımı. Taraftarımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz.” dedi.