ABD devleti bu zorlu zamanlarda insanlara yardım etmek adına koronavirüs teşvikleri dağıtmaya başladığından bu yana yardımları alan çoğu kişi paralarını Bitcoin'e yatırdı. Yatırımlarının %12'lik bir getiri sağlamasıyla bu olukça doğru bir karar gibi görünüyor. Federal hükumetin bu süreçte teşvikleri artırmayı göz önünde bulundurması BTC'nin mevcut artışı doğrultusunda daha fazla insanın BTC'ye yatırım yapmasına neden olabilir. Peki bu iyi bir karar mı? Bir görelim! Bitcoin'den Kâr Etmek için Koronavirüs Teşviklerinden Faydalanmak Koronavirüs, Dünya Ekonomisi ve Bitcoin 2021'de BTC'ye Yatırım Yapmak Akıllıca Olur mu? Avantajlar Dezavantajları Anonim Dağıtık Dönüştürücülerde BTC Nasıl Satın Alınır? BTC ile Yatırım Yapmak   Koronavirüs, Dünya Ekonomisi ve Bitcoin Dünyanın dört bir yanındaki bankalar COVID-19 nedeniyle bir dizi teşvik önlemi hayata geçirdi. Bunun sonucunda söz konusu bankaların hisseleri düştü ve yerel itibari para birimleri değerlerini kaybetti. Buna karşın Bitcoin için durum çok farklıydı. 2020'de değerinin %300 artmasının arından BTC bu yıla rekor kırarak başladı. Bu para birimine yönelik artan talep fiyatın daha da artmasına neden ouyor. ABD'de görüldüğü üzere teşvik alan kişiler genel olarak BTC'ye ve altın ile hisse senedi gibi diğer değerli varlıklara yatırım yapıyor. Diğer varlıklar pandemi nedeniyle değerini kaybederken BTC'nin 2020 yılındaki yukarı yönlü hareketi kimsenin gözünden kaçmadı.   Teşvik ödemeleri dağıtıldıkça yerel para birimleri değer kaybetmeye, Bitcoin ise yükselmeye devam etti. 2021'de BTC'ye Yatırım Yapmak Akıllıca Olur mu? Bu kararı vermeden önce avantajları ve dezavantajları inceleyelim. Avantajlar

  • Büyük yatırımcılar potansiyelini gördükçe ve yatırım yaptıkça BTC daha da stabil bir para birimine dönüşüyor.
  • Bitcoin'in hareketi daha öngörülebilir hale geliyor ve bu gibi bir yatırım kripto para birimini mümkün olduğunca uzun süre elinde tutacak yatırımcılar için kârlı olacak.
Dezavantajları
  • Birçok ülke BTC'yi düzenlemek için aktif şekilde çalışıyor. Bu düzenlemeler söz konusu kripto para biriminin ve diğer kripto para birimlerinin değerini düşürebilir.
  • Bitcoin hala oldukça değişken bir dijital para birimi, bu nedenle mükemmel işlem stratejisini kurmak oldukça zor. 
Anonim Dağıtık Dönüştürücülerde BTC Nasıl Satın Alınır? Örnek olarak Godex'i kullanalım:
  • Para birimini seçin: Dönüştürme yapıyorsanız; örneğin XRP to BTC dönüştürücü ile işlem yapıyorsanız, Gönderin alanına girin ve XRP'yi belirleyip istenilen miktarda para birimi seçin. Ardından Alın alanında BTC'yi seçin. Böylece alacağınız BTC miktarı otomatik olarak hesaplanır. Ardından Dönüştür üzerine tıklayın.
  • Cüzdan adresini girin: BTC adresini Hedef Adres alanına girin. Ayrıca iade durumuna karşın Gönderici adresine XRP adresinizi girin.
  • Paranın yatırılmasını bekleyin: XRP parasını para yatırma adresine gönderin. Para hesaba geçtiği anda dönüştürme süreci başlatılacaktır.
  • Dönüştürme işlemini başlatın: Dönüştürücü tüm işi gerçekleştirecek ve BTC'nizi birkaç dakika içerisinde belirtilen adrese gönderecektir.
BTC ile Yatırım Yapmak Devletler ve bankalar bu dönemde teşvik ödemeleri ile vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyor. Ancak çok kişi bu karşılıksız verilen parayı BTC'ye yatırıyor. Ayrıca çoğu büyük oyuncu bu para birimlerini uzun süre tutarak müthiş kazançlar elde etme fırsatı olduğunu görüyor.  Buna karşın etkin alım/satım stratejileri geliştirebilmek adına kullanıcıların devlet düzenlemelerini anlaması gerek. BTC satın almayı düşünen yatırımcılar için Godex uygun olanaklar sunuyor.