Halter sporunda başarılı sporcuların yetiştiği Aydın’da Burcu İldem Gerçekden, Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda yarıştı. Büyük bir heyecana sahne olan yarışmada Burcu, U-15’te olmasına rağmen U-20 kategorisinde mücadele etti. Bu kategoride yarışan en küçük sporcu olan Burcu, koparmada 87, silkmede 103 kilo kaldırarak kendi kategorisi olan U-15’te, 71 ve 76 kilo sıkletinde Avrupa ve Türkiye rekoru kırdı. Aydın’ın gururu olan Terminatör lakaplı Burcu, ilk olarak Ağustos ayında Polonya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na katılacak. Hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Burcu, bu şampiyonada iyi bir derece alarak madalya hedefliyor. Antrenörü Meliha Sarıkoca önderliğinde Efeler ilçesindeki Kadıköy Mahallesi’nde yer alan Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan spor salonunda antrenmanlarına devam eden Burcu, spor kariyeri ve hedeflerini SES Gazetesi’ne anlattı.

6 TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU VAR

Üç yıl önce halter sporuna başladığını ifade eden Burcu İldem Gerçekden, “Çocukluk yıllarımdan itibaren bilek güreşi yapıyorum. Bilek güreşi yapmamdan dolayı öğretmenlerimin yönlendirmesiyle halter sporuna başladım. Antrenörüm Meliha hocamla birlikte halter sporuna başarılı olmak için çaba harcıyorum. Kariyerimde şu ana kadar 6 Türkiye Şampiyonluğum, bir tane ikinciliğim, bir tane de üçüncülüğüm var. Hedefim, 2024 Olimpiyatları’nda yer almak. Olimpiyatlarda 71 kiloda yarışmak istiyorum. Bunu hedefimi gerçekleştirerek ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırarak ülkemize büyük bir gurur yaşatmak istiyorum. Nurcan Taylan gibi başarılı bir sporcu olmak için çalışmaya devam edeceğim.” diye konuştu. Herkesi halter sporu yapmaya davet eden Burcu, “Kolay bir spor değil ancak güzel bir aktivite oluyor. Bazen yorucu olabiliyor fakat bu spor kişiye özgüven kazandırıyor.” şeklinde konuştu.

“BURCU ÇOK YETENEKLİ”

Burcu’nun Özbekistan’da önemli bir başarıya imza attığını ifade eden Antrenör Meliha Sarıkoca, “Burcu kızımız gerçekten çok yetenekli. Burcu’nun artık önü açık. Özbekistan’da rekor kırdığı kategorideki yarışmada en küçük sporcu Burcu’ydu. Buna rağmen önemli bir başarı elde etti. Burada kendisine ait Türkiye rekorunu da geliştirdi. Şimdi önümüzde bir Avrupa Şampiyonası var. Ağustos ayında düzenlenecek bu şampiyonada hedefimiz en iyi dereceyle dönerek madalya kazanmak. Burcu, olimpiyatlara aday bir sporcu. Olimpiyatlara katılacağını inanıyorum ve oradan da madalya ile döneceğimden kuşkum yok. Ailesi de kendisine büyük destek veriyor. Bu da başarılı olmasında önemli bir etken. 71 ve 76 kilolarında 22 Türkiye rekoru olan Burcu inşallah önümüzdeki yıllarda düzenlenecek olan uluslararası yarışmalarda birinci olarak milli marşımızı okutacak.” dedi.

ANTRENÖR SARIKOCA’DAN TEŞEKKÜR

Burcu’nun Nazilli Belediyespor’un sporcusu olduğunu vurgulayan Antrenör Sarıkoca, “Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Burcu’yu ferdi müsabakalara gönderiyor. Eşin Group da bizleri destekliyor. Nazilli Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan, İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyfullah Okumuş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz Cenap Fillikçioğlu, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Gülfidan Kendirlioğlu, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Göktül Akpınar’a, Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Demirel ve emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“SPOR SANAT VE KÜLTÜREL FAALİYETLERDE ÖĞRENCİLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ”

Burcu’nun hazırlıklarını sürdürdüğü Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde spor ve sporcuya gösterdiği destekle takdir toplayan Okul Müdürü Mustafa Demirel, “Okulumuzun iki tane spor salonu var. Milli Takım Antrenörü ve aynı zamanda beden öğretmeni olan Meliha Sarıkoca’ya tahsis ettik. Çok başarılı bir antrenör. Burcu başta olmak üzere 2-3 oyuncuyu daha milli takıma yetiştiriyor. Bizim idareci olarak en büyük görevimiz onlara bu yolu açmak. Elimizden geldiği kadar onlara güzel bir salon yaptık, bütün imkanları sağladık. Sağ olsun hocamız ve öğrencilerimiz büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Büyük bir emek veriyorlar. İnşallah bu yaz emeklerinin karşılığını alacaklar. Onun dışında dart ve masa tenisi branşımız var. Atletizm alanında da yetenekli öğrenciler yetiştireceğiz. Yönetim olarak bir öğrencinin her alanda kendini geliştirmesini önemsiyoruz. Biz burada bir meslek sahibi yapıyoruz. Bunun yanında iyi bir sporcu olmalı. Ulusal ve uluslararası başarı alırsa bu bizleri gururlandırır. Sanat, kültürel faaliyetlerde öğrencilerimizi her anlamda destekliyoruz. Bir öğrenci bunlarla yetişirse topluma, ülkeye faydalı olur.” şeklinde konuştu.