ADÜ'YE SEVK EDİLDİ

Olayın duyulmasının ardından olay yerine emniyet güçleri sevk edilirken, Belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda belediye personeli olay yerine geldi. Başkan Atabay ve şahsı avukatı sağlık kontrolü ve darp raporu için ilçedeki özel bir hastaneye götürüldü. Başkan Atabay ve avukatının Didim’deki sağlık kontrolünün ardından kendi imkanlarıyla ADÜ Tıp fakültesine kontrol amaçlı gittikleri öğrenildi.

“TÜM KADROLARLA BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”

Olayın duyulmasının ardından Didim’e gelen CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankir, Didim Belediyesi önünde açıklamalarda bulundu. Çankır: “Talihsiz bir haber aldık ve buraya intikal ettik. Didim Belediye Başkanımız Deniz Atabay’a, mefhum bir saldırı bilgisi aldık. Sağlık durumu genel olarak iyi; Aydın Valiliği, Didim Kaymakamlığı, İl Emniyet ve İlçe emniyet müdürlüğü yetkililerimiz gerekli çalışmaları yapıyorlar. Önümüzdeki saatlerde faillerin yakalanması da tarafımıza iletilecek. CHP olarak tüm kadrolarımızla belediye başkanımızın yanındayız. Bugüne kadar hiçbir illegal işlere pabuç bırakmadık. Bundan sonrada bırakmayacağız.”dedi.

“SKANDAL OTELİN MÜHÜRLENMESİ SONRASI SALDIRI ŞÜPHESİ”

Başkan A. Deniz Atabay’a kimliği belirsiz 4 kişinin biranda kasıtlı olarak saldırması ve darp etmesi ise kasıt ihtimalini artırdı. Didim'de 'ikiz kuleler' olarak bilinen ve daha önce kaçak yapı dolayısıyla mühürleme işlemi yapılan Maril Otel’in işletme belgesi (ruhsat) olmaması sebebiyle Didim Belediyesi Zabıta ekiplerince mühürlendiği günün akşamında gerçekleşen saldırı ise manidar bulundu. İlçede muhalif olarak tanınan ve ikiz kulelerin sahibi Ahmet Orak ile yakınlığıyla bilinen Ekrem Batur’un sosyal medya hesabından yaptığı ‘300 kişinin ekmeği ile oynayan Atabay dayak yedi son dakika haberi’ ve ‘Keyfi olarak otele ruhsat vermeyen Atabay oteli mühürlemişti akşam üstü dayak yedi’ yazılarıyla olayın azmettiricisinin otel yönetimi olduğu imasında bulundu.