AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkan Vekili Metin Yavuz, Kanal İstanbul Projesi'nin Marmara Denizi’ndeki musilaj çalışması, ittifaklar ve ortakları, kuraklıktan etkilenen üreticilere yapılacak destek, turizmdeki gelişmeler ve Z Kuşağı ile iletişim konularına dönük açıklamalar yaptı. Yabancı turistlerin ülkeye gelmesiyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gerekli temaslarını, ülkeler arasında yoğun şekilde sürdürdüğüne dikkati çeken Yavuz, “Temmuz’dan itibaren yabancı turist sayısında artış olacak. Ağustos ayında turizmlerin yüzleri güleceğinin ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

“SEVİYELİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Açıklamalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Milletvekili Yavuz, “Milletten umutlarını kesenler, gırtlaklarına kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemiş olacak ki şimdide suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar. Bunların memlekete hizmet etme gibi dertleri yok. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı nasıl yeneriz, nasıl aşağı indiririz dışında bir dertleri yok. Ancak başaramayacaklar. Bunu anlamak da zorluk çekiyorlar. O’na inanan güvenen Aziz Milletimiz asla yalnız bırakmadı, biz de bırakmadık. Erdoğan’ın liderliğinde güçlü Türkiye yolunda gece gündüz demeden hizmet üretmeye devam ediyoruz. Şu da var ki eleştirinin de bir gerçeklik yönü olması lazım. Ahlak ve siyaset kuralları içinde seviyeli olamıyorlar. Kendilerini seviyeli olmaya davet ediyoruz” dedi.

“DEKARDA 100 LİRA DESTEKLEME YAPILACAK”

Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye tarımsal desteklemelerle ilgili de teşekkür eden Milletvekili Yavuz, “Pamuk, ayçiçeği gibi ürünlerle ilgili 18 Haziran’da desteklemeler verilecek. 2 milyar 550 milyon liralık destekle beraber 2021 yılında ödenmesi gereken desteklemelerin yüzde 80’ini ödemiş olacağız. Kuraklığın oluştuğu bölgelerde hasar tespit çalışmaları sonuçlarına göre çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarında ertelemeler olacak Kuraklık sigortasında TARSİS’in Devlet desteği yüzde 70’e, hasar ödeme oranı da yüzde 80’e çıkartıldı. Bunlar daha önceleri düşüktü. Kuraklıktan etkilenen buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerine verim kayıplarına göre dekarda yüz liralık ödeme yapılacak. Mazot gübre ve sertifikalı tohum desteğinde de toplamda dekara 100-150 liralık destek sağlanacak” diye konuştu.

“AĞUSTOS’TA TURİZMCİLERİN YÜZÜ GÜLECEK”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’ye yabancı turistlerin gelmesiyle ilgili olarak ülkeler arasında yoğun temaslarına devam ettiğini belirten Milletvekili Yavuz, “Aslına bakarsanız her ülkenin koronavirüsle ilgili kriterleri farklılık gösteriyor. Örneğin bir ülke yüz binde 40, bir diğeri yüz binde 50 ya da mutasyon var diyor. Ülkeye göre farklı yaklaşımlar gösteriyoruz. AB bu konuda tavsiye kararları alıyor. AB dışındaki ülkelerse kendi kararlarını kendileri alıyorlar. Bu ülkelerle tek tek görüşülerek temaslar sağlanıyor. Temmuz’dan itibaren yabancı turist sayısında artış olacak .Ben Ağustos ayında turizmlerin yüzleri güleceğinin ümit ediyorum. Ekstra normalleşme yakın tarihte açıklanacak. Ben ülkemizin bu illetten artık bir şekilde kurtulduğunu düşünüyorum” dedi.