Yapım çalışmaları devam eden Millet Bahçesi’nde sona gelindiğini, İlçe Emniyet Amirliği ve yeni belediye hizmet binasının yıl sonuna doğru tamamlanacağını açıklayan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Cihanoğlu Kulesi ve Konağı restorasyon çalışmaları için de proje hazırlığı çalışmalarının ardından en kısa sürede düğmeye basacaklarını kaydetti. İlgili bakanlık ve kurumlar nezdindeki girişimleri sonucunda adeta şantiye alanına dönüşen Koçarlı’da, kamu binaları yenileme çalışmaları kapsamında yeni jandarma hizmet binası inşaatının da tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Kaplan, Cihanoğlu Parkı’ndaki yenileme çalışmalarınınsa bir ay içinde tamamlanacağını söyledi. Engelsiz Yaşam Parkı, Yaşlı Yaşam Köyü, Çakırbeyli Demokrasi Meydanı Projesi ile ilgili çalışmaların da en kısa zamanda başlayacağını belirten Başkan Kaplan, ilçede hayata geçmesini planladıkları yeni yatırımlar için de devrede olduklarını belirtti.

“GİRİŞİMLERİMİZİN MEYVESİNİ TOPLUYORUZ”

“Bu İlçeye Değer” sloganıyla çıktığı yolda Koçarlı’yı marka kent haline dönüştürmek için dur durak bilmeden çalışan Başkan Kaplan, Haziran ayı sonu itibariyle başlayacak olan Kocababa Deresi Islahı’nın ilçeye nefes aldıracağını, Turizm Yolu güzergahı dahilindeki ilçe girişi, kavşak düzenlemesi ve bisiklet yolu projesi için Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli’den de söz aldıklarını belirtti. Geriye dönük bakıldığında ilçede Hükümet ve belediye iş birliğiyle iki yıl gibi kısa sürede köklü değişim başlattıklarını söyleyen Başkan Kaplan, “Demokrasi Şehidi Adnan Menderes’in memleketi Koçarlı’mızı Cumhuriyetimizin 100. Yılında alt ve üst yapı sorunlarını aşmış, kamu binaları yenilenmiş, spor tesisleri ve sosyal donatılarla birlikte iş ve aş sorununa çözüm bulmuş bir ilçeye dönüştürme hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda da geçtiğimiz süreçte Ankara’da bakanlıklarımız ve kurumlar arasında sıkı bir mekik dokuyarak önemli mesafeler kat ettik. Geldiğimiz nokta itibariyle proje safhasından yatırıma dönüşen hizmetlerle birlikte senelerdir göz ardı edilen sorunlara da çözüm bulmak için başlattığımız girişimlerin çok şükür meyvesini toplamaya başladık” dedi.

“YIL SONUNA DOĞRU TAMAMLANACAK”

Kırsal mahallelerde program dâhilinde yol düzenleme ve çözümü aciliyet gerektiren sorunlara dönük çalışmalara Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Başkan Kaplan, “Bu yıl girmediğimiz mahalle kalmayacağını daha önce de söyledik. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz Muhtarlarımızdan aldığımız talepler doğrultusunda sırasıyla kırsal mahallelerimizde parke taşı döşeme çalışmalarından, cami tadilatına kadar bir çok düzenleme ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yenilenen görünümüyle ailelerimizin çocuklarıyla hoşça vakit geçireceği Cihanoğlu Parkı’mızla birlikte Yeni Mahalle’deki Cumhuriyet Parkımız, Yeniköy ve Büyükdere Mahallesi’ndeki park yapım çalışmalarımız da tamamlanma noktasına geldi. İçerisinde düğün salonu, kafeterya ve çocuklarımız için oyun alanı olacak şekilde yenilenen Cihanoğlu Parkı’mız yeniden halkımızın uğrak yerlerinden biri olacak. Millet Bahçemizdeki çalışmalar da hummalı şekilde devam ediyor. Tamamlandığında halkımızın yeni gözde mekanlarından olacak Millet Bahçemiz ile birlikte İlçe Emniyet Amirliği ve yeni belediye hizmet binamızdaki çalışmalar bu yıl sonuna doğru tamamlanarak halkımızın kullanımına sunulacak” ifadelerini kullandı.

“KOÇARLI’MIZA ŞEHİR İMAJI KAZANDIRIYORUZ”

Koçarlı’nın simgesi Cihanoğlu Kulesi ve beraberindeki yapılara dönük restorasyon çalışmalarıyla ilgili de açıklama yapan Başkan Kaplan, “Kulemiz ve etrafındaki donatılarda tarihi dokuya uygun şekilde restoran ve sergi alanı gibi kısımlarla beraber ailelerimizin hoşça vakit geçireceği alanlar da oluşturacağız. Proje hazırlığı safhası devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kararlaştıracağımız önerilecek projeleri, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na sunacağız. Projemizin onayının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteği, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürlüğümüzün fikir paydasındaki katkılarıyla restorasyon çalışmalarımız bu yıl içinde başlayacak. En kısa zamanda Kocababa Deresi ıslahıyla beraber eş zamanlı başlamasını planlanan Cihanoğlu Kulesi ve Konağı restorasyonumuz, ilçemize ilimiz dışından da yerli ve yabancı turistlerin gelmesine vesile olacaktır. Bunun yanında Karayolları Bölge Müdürlüğü marifetiyle devam eden turizm yolu projesi kapsamında, ilçe girişi ve kavşak düzenleme çalışmasıyla bisiklet yolu projemizle ilgili de söz aldık. Tüm bu saydıklarımızın tamamlanması ilçemize aynı zamanda şehir imajı da kazandıracaktır” dedi.

“TÜM YATIRIMLAR İÇİN DEVREDEYİZ”

Depreme en dayanıklı ilçelerden olan Koçarlı’ya doğrudan ve tersine göç yaşanması için yeni imar alanlarını uygulama kapsamına aldırmalarıyla birlikte 300 civarında iki katlı konutların yapılacağı Demirkaya mevkiindeki yol açma çalışmalarının da hummalı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Kaplan, “Demirkaya’da Mart ayının ikinci haftası itibariyle başlayan yol çalışmalarımız tüm hızıyla ilerliyor. Yol çalışmalarının ardından alt yapı çalışmalarına dönük de düğmeye basacağız. Halihazırda ilçemize spor yatırımları kazandırma noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle ilçemize 5 milyon liralık yeni tesis kazandırıyoruz. En kısa zamanda ilçemize gençlik merkezi ile birlikte yeni bir Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu da kazandıracağız. Yeni kapalı spor salonu için de girişim halindeyiz. Yaklaşık 61 yıldır merkezi hükümetten yatırım almayan Merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in ilçesi Koçarlı’mızda tüm yatırımlar için de devredeyiz. İlçemizde başlattığımız köklü değişim çalışmalarına en başından bu yana desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, tüm bakanlarımıza, Aydın Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'a, AK Parti Aydın Milletvekillerimize, AK Parti Aydın İl Başkanımız Sayın Ömer Özmen’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum " diye konuştu.