İncirliova'da çatı işçiliği yapan babasına geçen yıl yardım ederken elektrik akımına kapılan ve iki kolu omuzdan kesilmek zorunda kalan 18 yaşındaki Samet Aktepe'ye İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya yardım eli uzattı. Samet'e protez kollar takılması için Başkan Kaya'nın girişimleri, Aydın Valiliği'nin izni ile 25 Mart'ta yardım kampanyası başlatıldı. Yaklaşık 1 milyon 500 bin liranın toplanması hedeflenen kampanya kapsamında, hayırseverlerin destekleri ile şimdiye kadar 826 bin lira toplandı. Yardım kampanyasında büyük mesafe kat edilirken, Samet'in protez kol tedavisine başlanması için de medikal şirketi ile protokol imzalandı.

BUGÜNE KADAR 826 BİN TL TOPLANDI

Medikal şirketi yetkilileri ile Samet ve ailesini makamında ağırlayan Belediye Başkanı Aytekin Kaya, "Samet kardeşimizin protez kol tedavisine başlıyoruz. Tedaviyi yapacak olan firma yetkilileri ile tedavi sürecini planlayan sözleşmeyi imzaladık. Bu sözleşmeyle yardım kampanyamız devam ederken aynı zamanda Samet’in tedavisine de başlayacağız. Böylece gerekli para toplanırken Samet’in tedavisi için kritik önemde olan kas ve doku kaybının da önüne geçeceğiz. Aydın Valiliği onayıyla başlatmış olduğumuz yardım kampanyasında ise bugüne kadar 826 bin lira toplandı. Az kaldı başaracağız, Samet hepimizin desteğiyle hayata yeniden dokunacak" dedi.

"SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM"

Samet’in babası Emoş Aktepe de "Protez de olsa oğlumun kollarına kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum. Destekleri için Belediye Başkanımız Aytekin Kaya ve tüm hayırseverlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

YARDIM HESABI

Öte yandan yardımların toplanması için Ziraat Bankası İncirliova şubesinde Samet Aktepe adına, "TR70 0001 0007 9796 5633 4350 01" IBAN numaralı hesap açıldı.