Londra merkezli Dünya Turizm Forumu Enstitüsünün girişimi Küresel Turizm Forumu’nun (Global Tourism Forum) bu seneki zirvesi Bodrum’da 10-12 Haziran 2021 tarihleri arasında yapıldı. Formda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan konuşma yaparken, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’da forma davetli olarak katıldı.
Foruma katılan misafirleri selamlayan Bodrum Belediye Başkanı Aras, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un katkılarıyla hayata geçirilen Küresel Turizm Forumu’nun ülkemize ve tüm dünya turizmine hayırlı olmasını diliyorum. Bugün dünyanın önde gelen kuruluşlarının yönetici ve temsilcilerini, eski uygarlıklardan miras kalan 3500 yıllık tarihi, doğal güzellikleri ve eşsiz mimarisiyle ünlü Bodrum yarımadasında ağırlıyoruz. Bodrum’a ve Türkiye’ye katılımlarıyla forumu onurlandıran tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen Küresel Turizm Formunu değerlendiren Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise pandemi koşullarının turizm sektörüne etkileri ve çözüm yolları konusunda faydalı bir etkinlik olduğunu ifade etti.