Aydın Ticaret İl Müdürlüğü, geçtiğimiz ay yaptığı denetim ve faaliyetlerin sonuçlarını açıkladı. Alınan bilgiye göre geçen ay içerisinde kuruma 9 tüketici şikayeti bildirildi. Bu şikayetlerden 5’i ayıplı mal ve hizmetlerden (2 mobilya ve birer adet bilgisayar, otomobil ve motosiklet şikayetleri) 1’er adet Abonelik Sözleşmeleri, Taksitli Satış Sözleşmeleri, Paket Tur Satış Sözleşmesi ve devre tatil satış sözleşmesi şikayetlerinden oluştu.

TÜKETİCİLERDEN 13 ŞİKAYET

İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’nca geçtiğimiz ay içinde 18.05.2021 ve 25.05.2021 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantılarda 6’sı tüketici lehine, 6’sı tüketici aleyhine ve 1’i görevsizlik olmak üzere toplam 13 İl Hakem Heyeti kararı alındı. Öte yandan Bakanlığın Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Takip Sistemi (TİSS) üzerinden İl Müdürlüğü’ne ulaşan 72 ticari elektronik ileti şikâyeti yapıldı. Bu şikâyetlerden 24’ü işleme alındı. Diğer şikayetlerden 18’i 6563 sayılı Kanun kapsamında olmadığından dolayı sistem üzerinden Bakanlığa gönderilirken 30’u eksik bilgi ve kanun kapsamında olmadığından reddedildi.

BİR KOOPERATİFE CEZA KESİLDİ

Öte yandan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 54/1. maddesine aykırılıktan 16 firmaya 16 üründen toplam 7 bin 232 TL idari para cezası uygulandı. Bir kooperatife de yapılan ön inceleme raporu üzerine Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün talimatı uyarınca 28 bin 161 TL idari para cezası kesildi.