Bu kapsamda Hezarfen Aydın-Muğla Projesi Online Açılış Toplantısı ve Sınai Mülkiyet Hakları Semineri gerçekleştirildi. Aydın ve Muğla Valiliklerinin ev sahipliğinde düzenlenen proje açılış toplantısı Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

KOBİLERE BİREBİR DANIŞMANLIK


Toplantıda proje süresince Aydın ve Muğla illerinde birçok KOBİ’ye marka ve patent süreçleri hakkında birebir danışmanlık verileceği belirtilirken, bu kapsamda Türk Patent ve Marka Kurumu, GEKA, Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası arasında “Hezarfen Projesinin Aydın ve Muğla İllerinde Faaliyet Gösteren KOBİlere Uygulanmasına Dair İşbirliği Protokolü” imza töreni gerçekleştirildi.

REKABET GÜCÜNÜ ARTIRMAK İSTEYEN KOBİLER İÇİN


Toplantıda konuşan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran, “Sınai mülkiyet kavramı dendiğinde ülke olarak Kanun gereği marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların korunması ile bu sayede teknolojik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Ekonomide, sektörde rekabet edebilmek, görünür olabilmek demek çağımızda başarılı bir inovasyoncu, girişimci olmak, gerek teknolojiyi takip ederek gerekse yeni gelişmelere ayak uydurarak müşterinin beklentilerine cevap veren iyi bir marka olmak demek. Bu anlamda karşımıza ürünümüzü tanımlayan ve standartlarını da koruyan bu kavramlar ortaya çıkıyor. Fakat artık biz işin kavram kısmında değil, uygulama kısmındayız. Bölgemizden ve ilimizden örnek vermek gerekirse Aydın İncirimizin, Odamızca Türkiye’de ve AB’de Coğrafi İşaret Tescilinin alınması ürünün ülke ve dünya çapında tanıtımına ve ihracatına olumlu katkılarda bulunmuştur. Proje faaliyetlerinin KOBİlerde sınai mülkiyet hakları ve süreçleri hakkında farkındalık sağlayacağı ve iyi uygulamaların paylaşımı ile rekabet güçlerini arttırmaya teşvik edeceği kanaatindeyim” dedi.