Efeler'e bağlı Fatih Mahallesi'nde geçen 23 Mart'ta yaşanan olayda, Yiğit Kaan Vural tartıştığı babası Barış Vural'ı (45) tüfekle vurarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Barış Vural hayatını kaybetti. Babasını öldüren Yiğit Kaan Vural, tutuklandı. Vural hakkında 'yakın akrabayı öldürme' suçundan Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması görüldü. Sanık Yiğit Kaan Vural, Sesli ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken duruşmada Vural'ın annesi Esma Vural ve kardeşi Ahmet Vural ile ailenin avukatı hazır bulundu.

YANLIŞLIKLA OLDU

İlk duruşmada savunmasını yapan sanık Vural, babasını yanlışlıkla öldürdüğünü söyledi. Olay günü babasının annesine şiddet uyguladığını ve bu yüzden babasını korkutmak istediğini belirten sanık, tartışma sırasında ateş alan silahtan çıkan kurşunun babasına isabet ettiğini belirtti. Babasını öldürme niyetinin olmadığını savunan sanık Vural, “Pişmanım” dedi.

BENİ KORUMAK İSTEMİŞTİ

Sanık Yiğit Kaan Vural'ın annesi Esma Vural ise ölen eşinden şiddet gördüğünü ifade etti. Oğlunun, annesini korumaya çalıştığını, bu sırada babasını yanlışlıkla öldürdüğünü belirten anne Vural, oğlunun kötü bir insan olmadığını dile getirdi. Mahkeme heyeti, sanık ve tanıkları dinledikten sonra mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi.