Karacasu ilçesi Dereköy Mahallesinde yaşayan Süleyman Köse, ilerleyen yaşına rağmen gençlere taş çıkartıyor. “Boş duranı Allah sevmez” düsturuyla üretime katkıda bulunarak günlerini geçiren Köse, sağlığı yerinde olsa da çalışmaktan imtina edenlere örnek oluyor. “Sağlıklı olan kimse devletten hazır beklemesin” diyerek günümüz için önemli bir mesajın altınını çizen Köse, “Herkes çalışsın, üretsin. Çalışmak isteyene her zaman iş var” dedi.

"6-7 SAAT BAŞLARINDAYIM"

Şu an için kendi kurbanlıklarına ve hayır hasenat için beslediği hayvanlara baktığını ifade eden Köse, “1939 doğumluyum. Keçilerle vakit geçiriyorum. 10 kadar keçi var. Sabah bir geliyorum. Akşama doğru bir daha bırakıyorum. 6-7 saat bunların başındayım. Kurbanlıklarımızı yetiştiriyorum. Evvelden beri tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorum. Büyükbaş hayvanlarımız vardı. Arazilerimizi onlarla sürerdim. Şimdi araçlar çıktı. Öküzlere gerek kalmadı. Eskiden çift sürmeye giderdim şimdi o günler yalan oldu” dedi.

“SAĞLIĞI YERİNDE OLAN DEVLETTEN HAZIR BEKLEMESİN”

Sözlerini sürdüren Köse, “Çocuklarımı bu işlerle yetiştirdim. Kendi işlerinin sahibi oldular. Burada ot biçiyorum, ekin biçiyorum. Zorlanmıyorum vakit geçiriyorum. Zaman zaman türkü söylerim keçilerime. Zaman zaman ıslık çalarım. Böyle böyle vakit geçiriyorum. Herkes çalışmaya devam etsin. Kimse devletten hazır beklemesin. İyi niyetle çalışsınlar çabalasınlar, kimseye kötülük yapmasınlar. Bazı insanlar sağlıklı olsa da çalışmıyorlar. Zor geliyor. Bir iş yapmıyorlar” dedi.

"SİGARANIN KAÇ PARA OLDUĞUNU BİLMEM"

Köse, sağlıklı yaşamın sırrı ile ilgili soruyu, “Sigaranın paketinin kaç para olduğunu bilmem. İçkinin kaç para olduğunu bilmem. Süt ve yoğurdu bol tüketirim” diyerek yanıtladı. Köse’nin oğlu Halil İbrahim Köse de, “Annemle babamla gurur duyuyorum. Allah onlardan razı olsun. Allah başımızdan eksik etmesin. Evlatlar anne-babalarından hayır dua almaya baksın” dedi.