Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde bugüne kadar ortaya koyduğu çalışmalarla adını tüm ülkeye duyuran Karpuzlu Anadolu Lisesi, yeni bir başarıya daha imza attı. Karpuzlu Anadolu Lisesi’nde İngilizce Öğretmeni olarak görev yapan Uğur Yağcı’nın yürüttüğü “The Secrets of Learning Idioms” (Deyimleri Öğrenmenin Sırları) adlı 11’inci sınıflardan 5 öğrencinin yer aldığı e-twinning projesi başarıyla tamamlandı.

4 DEYİM TANITIMI YAPILDI


Proje hakkında açıklamalarda bulunan İngilizce Öğretmeni Yağcı, “Okulumuzun partner olarak yer aldığı projede Türkiye'den 9, Romanya'dan 1 ve İtalya'dan 1 okul çalışmalara katıldı. Öğrenciler, deyimler hakkında araştırmalar yapma, farklı dil becerilerini geliştirme, yeni kelimeler ve yapılar öğrenme, farklı ülke ve kültürlerden arkadaşlar edinme fırsatı buldular. Web2 araçlarını ve teknolojiyi etkin kullanarak, özgüven ve ekip ruhu çalışmalarını artırdılar. Covid-19 salgınının yarattığı olumsuz ortamda kendilerini biraz olsun rahatlatabilecek bir proje gerçekleştirdiler. Şubat ayında tanışma toplantısı yapılan projede Mart, Nisan ve Mayıs aylarında aylık çalışmaları değerlendirmek için ay sonlarında öğrenci öğretmen toplantıları gerçekleştirildi. Her okul her ay çeşitli web2 araçları kullanarak video, sunu ve görsellerle 4 deyim tanıtımı yaptı. Her ay o aya ait önemli gün ve bayramlarla ilgili çeşitli posterler, sunular hazırlandı. Öğrenciler aktif ve gönüllü olarak katıldığı proje sonunda işbirlikçi ürünler ve bir final ürünü ortaya çıkardılar.” dedi.

SANAL SERGİ OLUŞTURULDU


Projemizin işbirlikçi çıktıları hakkında da bilgiler veren Yağcı, “Birinci olarak Akrostiş şiir adını verdiğimiz bir şiir yazıldı. Projenin adının baş harflerinden oluşan bu Akrostiş şiirinin her öğrenci bir dizesini yazarak seslendirdi. İkinci olarak ise öğrencilerin hazırladığı Mayıs ayına ait deyimleri tanıtan videolar, sunular, görseller ve Mayıs ayındaki önemli gün ve bayramların kutlandığı posterlerin gösterildiği sanal sergisi oluşturduk. Projemizin final ürünü olarak İngilizce Deyimler Sözlüğü hazırladık. Her okulun katkısıyla hazırlanan bu deyimler sözlüğümüzde projede tanıtılan tüm deyimlerin anlamlarını bulabilirsiniz. Çalışmalarımızın video bağlantılarını izlemek ve incelemek isteyen vatandaşlarımız sosyal medya paylaşım sitelerinden ulaşabilir. Ayrıca, çoğu lise İngilizce kitaplarından alınan deyimlerin olduğu sözlüğümüz tüm sınıf seviyelerinde rahatlıkla kullanılabilecek eğlenceli bir materyal olarak ortaya çıkmıştır. Projemizde elde ettiğimiz bu başarılardan dolayı çok mutluyuz. Bize bu süreçte ve her zaman destek olan Karpuzlu Anadolu Lisesi Müdürümüz İlker Akçay’a, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda yeni e-twinning projelerinde yer alarak yine hem Aydın’ın hem de okulumuzun adını başarılarla duyuyoruz.” diye konuştu.
Projeyi başarıyla tamamlayan öğrenciler, sertifikalarını aldı.