20 Ocak 2016 tarihli yazıda Didim’de merkez mahalle 1331 parseldeki 179 bin metrekarelik alanın mezar yeri olarak Aydın Büyükşehir Belediyesine tahsis edildiğini kaydeden Subaşı, mezarlık sorununun da çözülmesi gerektiğini kaydetti. Subaşı açıklamasında Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a da yüklenerek, tahsisler ve yapılan çalışmaların geç ve yetersiz kaldığını ifade etti. Subaşı yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay beceriksizliğini örtmek adına yeni yöntemler denemeye başladı. 2021 yılının başlamasından itibaren geçen 5 ayın ardından belediye bir anda kendisinin hizmet olarak adlandırdığı işler yapmaya başladı. Bu seferberlik vatandaşın gözünü daha çok nasıl boyarız diye düşünülmüş olacak ki her şey adeta kaplumbağa hızıyla ilerliyor. Mesela Esra Karakaya civarında yaklaşık 3 hafta öncesinde başlanan altyapı çalışması hala sonlandırılmış değil. Gören her gün yola yalnızca bir taş döşendiğini zanneder. Bu hızla giderse muhtemelen yolun bittiğini biz göremeyeceğiz!”

“SANKİ AÇILIŞ YAPACAK!”

Subaşı, “Bütün bunların yanında tabi ki algı operasyonları da devam ediyor. Belediye Başkanının küçük temsilcisi, Didim’de güzel işler olduğunu iddia ediyor. Kışın başlanıp yaz sezonuna yetiştirilmesi gereken Amfi Tiyatro’yu öyle bir gururla sunuyor ki görenler açılış yapılacak zannediyor! Herhalde bunların Didim’in bir yaz turizm kenti olduğundan ve insanların denize girdiği bir koyu tam da yaz günlerinde şantiye alanına çevirmenin olumsuzluğundan haberleri yok. Ve bütün bunları; döşenen iki taşı, göstermelik kazısı yapılarak şantiye alanına çevirilen plaj bölgesini bir yatırım olarak görüyorlar daha da kötüsü bununla yetiniyorlar. Gel de bu insanlara otogarı sor” ifadelerini kullandı.

“MEZARLIK İÇİN YER TAHSİSİ 2016’DA YAPILDI”

Subaşı, “Sahi Sayın Başkan; sen tutturdun “Yer Tahsisi” diye. Biz her türlü desteğe hazır olduğumuzu beyan etsek de senin asıl derdinin bu olmadığını biliyorduk. 2016 yılında imzalanmış bir belge de ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Meğer 2 yılı aşkın süre önce Didim’de 20 Ocak 2016 tarihli merkez mahalle 1331 parselde yapılması düşünülen mezarlık için Büyükşehir Belediyesine yer tahsisi gerçekleştirilmiş. Aradan yıl geçmiş ama olan biten bir şey yok! Bu süreç içerisinde kendi ailem de dahil olmak üzere birçok ailenin mezarlık konusunda sıkıntı çektiğini, vefat eden sevdiklerine mezarlıklarda yer aradıklarını biliyorum. İnsanın en acı zamanında böyle bir problemi olması sizin için normal mi Sayın Başkan? Öyle görünüyor ki aradan geçen yıllara rağmen siz bu konuda tek bir adım dahi atmamışsınız.
Demek ki neymiş, “Yer Tahsisi” bahaneymiş! Topu sürekli taca atarak Didim’i yönetmeye çalışıyorsunuz. Birazcık bastırıyoruz hemen çıkıp “Bu yok o yıl, yatırım yılı” diyorsunuz ama bir arpa boyu yol alamıyorsunuz. Tüm bu beceriksizliklerinize rağmen adeta kendi kendinizi tatmin eder gibi küçük sözcünüzle hizmet gerçekleştirdiğinizi iddia ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

“İCRAATA GELİNCE NEREDESİNİZ?”

“Madem bu vaatler gerçekleşmiyor, milyon liralık Didim Belediyesi bütçesi nereye gidiyor Sayın Başkan?” diye soran Subaşı, sözlerini tamamladı: “İpe sapa gelmez, ancak kendi çevrenizi inandırabileceğiniz “İhaleye girememe” iddialarıyla göz göre göre kaybettiğiniz Vakıflar arazisi de aynı beceriksizliğinizin eseri değil mi? Vakıfların çevresine boy boy posterler asarken her şey iyiydi. İş icraata gelince nereye kayboldunuz Sayın Başkan? Siz ne kadar kaçarsanız kaçın, gerçekler peşinizi bırakmayacak! Hizmet etmediğiniz sürece bu ilçenin Belediye Başkanı sayılmayacaksınız!”