İzmir Bornova’da yaşayan Serdal Özkaya ile eşi Esma, iki yıl önce anlaşmalı olarak boşandı. Mahkeme çocuğun velayetini annesine verdi. Esma Bozkurt, 5 yaşındaki oğlu H.B.Ö. ile birlikte Aydın’ın Karacasu ilçesinde yaşayan anne ve babasının yanına yerleşti. İddiaya göre Esma Bozkurt, babasının sözlü tacizleriyle birlikte şiddetine maruz kaldı. Küçük çocuğunun önünde gördüğü şiddete dayanamayan Bozkurt, karakola giderek babası Hüseyin A’dan şikayetçi oldu. Karakola ifade veren Hüseyin A. ardından eski damadı Serdal Özkaya’yı telefonla arayıp kızının torununu boğazına bıçak dayayıp zorla kaçırdığını söyledi.

DAVALARI KAZANDI

Bunun üzerine Serdal Özkaya, eski eşi hakkında oğluna kötü muamele, aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün İhlali gerekçesiyle Karacasu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili başlatılan kovuşturma sürecinde 5 yaşındaki H.B.Ö. 8 ay önce annesinden alınarak yetiştirme yurduna verildi. İtiraz davası açmasının ardından anne Esma Bozkurt, şiddetin olmadığını ispatlayıp çocuğun velayetini tekrar kazandı. Mahkemenin kesin kararının çıkması sürecinde çocuğun yuvada kalmasına tepki gösteren anne, Aydın Adliye önünde açıklamada bulundu.

İFTİRA ATTILAR

Eski eşi ve öz babasının kendisine iftira attığını dile getiren Esma Bozkurt, “Eski kocamdan 10 Ekim 2019 eşimle anlaşmalı olarak boşandım. Daha sonra Karacasu’da ailemin yanına taşındım. Öz babamdan bitmek bilmeyen darp görmeye başladım. Öncesinde şikayet edemiyordum. Ama 5 yaşındaki çocuğumun önünde dayak yemiş bir anne olarak bu durum beni çok üzüyordu. En son 8 Kasım’da dayak yedim, 9 Kasım’da babamdan şikayetçi oldum. Babam, onu şikayet ettiğimi haber vermeden çocuğumun babasını telefonla arayıp, ‘Esma çocuğun boğazına bıçağı dayayıp kaçırıp gitti. Acilen gel’ diyerek eski damadını çağırmış. Benim uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğum iftiralarında bulundular. Bu iftiraların hepsi kovuşturmaya gerek yoktur evrakı ile son buldu. İtirazları reddedildi” dedi.

OĞLUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Çocuğun bu süreçte yetiştirme yurduna verildiğini ifade eden Bozkurt, “Velayet değiştirme davası sonuçlandı. Gerekçeli kararda dava reddedildi. Oğlum bir hafta bende kaldı. Ama başka şikayetlerle tekrar çocuğumu benden aldılar. Dava süreci devam ediyor. Çocuğum yetiştirme yurdunda kalırken icra davası açmışlar. Çocuğu hiçbir şekilde görmedikleri gerekçesiyle yeni şahitler göstermişler. Ama mahkeme sürecinde ben hepsinden haklı çıktım. Artık çocuğum bir an önce gelsin. Babasının oğluma bakmayacağından eminim. Çünkü kendisi 4’üncü evliliği yapmış. Birçok icra davası var. Nafakalarını bile ödemiyor. Peşimi bıraksın diye ben nafaka istemedim. 16 bin lira borcu üzerime aldım. Eski eşim arabadan pay istedi. Davayı geri çekecekse arabayı da veririm. Yeter ki çocuk yanıma gelsin. Bu süreçte oğlumun psikolojisi de olumsuz etkilendi. Başlarda aldırış etmiyordu ama son yanına gittiğimde sessiz bir çocuk olmuş. Artık oğluma kavuşmayı bekliyorum, bir anne olarak yetkililerden yardım istiyorum” diye konuştu.